Vijesti

Gradonačelnik Ivan Šipić dobio 105.000.000,00 kuna za Trilj – Sinj dobio 28 studenata – Miro Bulj brani “MOST”

U Trilju je održana početna konferencija projekta CEKOM 3LJ, koji bi u Trilju trebao osigurati inovativne proizvode bazirane na samoniklom aromatičnom bilju. Ova konferencija je kruna aktivnosti gradonačelnika Ivana Šipića na projektima koji se tiču specijaliziranja njihove radne zone u Čaporicama. Županijska firma Ljekarna i njen Galenski laboratorij su poveznica s projektom CEKOM 3LJ, gdje je na dugogodišnjem planiranju napravljena gospodarska poveznica između CEKOM 3LJ, koji se nalazi u Trilju i Galenski laboratorij koji je nedavno otvoren u Dugopolju. Trilj je u ovaj projekt uložio preko 105.000.000,00 kuna, od kojih je većina iz Županije, ministarstva i EU, sve upravljano i podržano od Javne ustanove RERA Splitsko dalmatinske županije, kojom upravlja Jozo Sarač, bivši državni tajnik sve imovine RH i bivši gradonačelnik Trilja.

U sklopu ovog novčanog iznosa uskoro dolazi uređaj vrijedan 12.000.000,00 kuna i koji će biti jedini takve vrste u ovom dijelu Europe, koji na najmoderniji način ekstrahira sastojke iz samoniklog aromatičnog bilja i koji će biti korišten u komercijalne, istraživačke i znanstvene svrhe. Ujedno je Centar opremljen vrhunskim prostorima za poduzetnički inkubator, za sve one koji budu koristili ove prostore. Osigurani su i uvjeti za profesore i njihove potrebe za razvoj i unapređenje iskorištavanja samoniklog aromatičnog bilja. Biti će zaposleno na desetke djelatnika, od čega dobrim dijelom visokoobrazovanih osoba.

dr. Stipislav Jadrijević u 10 godina doveo 28 studenata u Sinj

Vlast dr. Stipislava Jadrijevića je na početku svog mandata u Sinju je javno obećala u suradnji sa Splitskim sveučilištem, najveći inkubator u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, gdje bi studenti, profesori, znanstvenici i prvenstveno gospodarstvenici imali uvjete za razvoj, inovacije i stvaranje novih proizvoda. Hvalili su se “jadrijevićevci” tada i sa svom silom profesora sa splitskog Sveučilišta, da je to jamac da će sve ovo biti ostvareno u Sinju.

10 godina je prošlo, istječe treći mandat i naravno da nema ni inkubatora, ni znanstvenika, ni profesora, ni gospodarstvenika, dobili smo (samo) studente, njih 28. Dakle, Sinj je za pohvalu nedavno dobio dislocirani studij Mediteranske poljoprivrede Sveučilišta u Splitu. 28 studenata, od kojih je troje iz Cetinskog kraja, ima jednom u tjednu u Viteškom alkarskom društvu predavanja. Studenti autobusom, kojeg izvanredno plaća Grad Sinj, dolaze jednom tjedno u Sinj, imaju osiguran ručak i nakon toga povratak u Split.

Miro Bulj se bavi “mostovima”

Dok se Miro Bulj bori za stečke kod Pločastog mosta (MOST), koji su isto tako prije 500 godina bili nadgrobni spomenici od nečijeg oca, brata, majke, sina, strine, da bi ih netko skinuo s groblja i od njih napravio most, Ivan Šipić puni Trilj europskim, državnim i županijskim projektima i kunama. Miro Bulj je poslat od sinjana u Sabor da riješi probleme ovoga grada i za to prima 30.000,00 kuna mjesečno. Sinjani ga nisu poslali ni u oporbu ni u vlast, nisu ga poslali ni da “zjači i pljuje”, poslali su ga da riješi četverotračnu cestu, da riješi kružni tok u Sinju, da riješi aglomeraciju i nađe potrebnih 100.000.000,00 kuna, da brnažanima riješi Meljaču, glavičanima nogostupe i okružje bez sadroloma, zelovljanima vodu… Kako? Dali smo mu ruku u Saboru da bude “za”, a ne “protiv”. A ako kaže da ne zna, neka pita Šipića, Kalmetu ili Čačića.

Napomena da se za 30.000,00 kuna mjesečno može kupiti 3 333 zagrebačka odreska u Saboru po cijeni od 9 kuna, koliko Miro Bulj plaća.

Kada će Sinj kao Trilj dobiti ovakve potpore, projekte, investicije, ulaganja u nešto što dodaje nove vrijednosti, zašto Sinj dobiva samo trošak u svima i svemu?

Foto galerija s početne konferencije projekta CEKOM 3LJ:

Miro Bulj: „Di ćemo ić jist?!“ – video

 

 

 

 

Tagovi

Povezani članci

Komentara

  1. Miro da si 4 godine bio uz plenkovića i ovaku zgradu u sinju izgradio nazvali bi je “Miro Bulj”, ali onda triba radit, zvat, upirat, gradit, lobirat, molit, borit se za svoj grad. Al to je tebi teško. Najlakše parlat po saboru i papit.

    12
    7
  2. Sramotno je da se centar za poljoprivredu nalazi u kraju di nema postene njive. Stamotno je da se trotuari stavljaju preko postojećih dok je one kroz brnaze pojila trava a u glavicama ih ni nema na opasnim dionicama. I čijim parama trilj radi? našim, drzavnim iako puno vise sinj puni proracun te drzave. Rigotina od drzave.

    13
    5

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close