Vijesti

100 SPORTSKIH: Novi ugovori za sportske objekte na području Splitsko-dalmatinske županije

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je potpisao ugovore s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina u okviru programa 100 sportskih – uređenje i izgradnja sportskih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije.
Boban je podsjetio kako je ovaj tjedan popunjen aktivnostima vezanim uz javne pozive u sklopu projekta Pravo misto. Dodao je kako je cilj Splitsko-dalmatinske županije pomoći izgradnju ukupno 100 sportskih objekata u gradovima i općinama na svom području. „Do sada smo, uključujući ovih 18, osigurali 58 sportskih terena. Zahvaljujem i svim gradonačelnicima i načelnicima jer bez njihovih ideja i sredstava ne bismo mogli sami odraditi ovaj program. Želimo da ta igrališta budu prostor na kojima će se okupljati djeca I mladi. Naravno, radimo i veće infrastrukturne projekte u sportu, poput terena u Zagvozdu“, izjavio je župan.

Zamjenik župana Stipe Čogelja osvrnuo se na Europske sveučilišne igre koje će se kod nas održati 2028. godine. „To je bitna prilika za izgradnju sportske infrastrukture diljem županije. Siguran sam da ćemo uz pomoć naše Vlade obnoviti postojeću infrastrukturu i dići ju na veću razinu te da ćemo izgraditi i nove objekte. Tako i našim građanima dajemo veće mogućnosti za bolji i zdraviji život“, izjavio je Čogelja.

Načelnik Općine Cista Provo Božo Čubić izrazio je podršku ovom i sličnim projektima. „Samo naprijed! Dvorane i igrališta puno znače u našim malim mjestima. Mladost u tome uživa i to cijeni. Raduje me što tu provode vrijeme jer se puno kvalitetnije živi kad imamo takvu infrastrukturu. Puna podrška Županiji na tom i na svim projektima koje provodite. Sve ovo su projekti demografskih mjera koji nama puno znače“, smatra Čubić.

Gradonačelnik Vrgorca Mile Erceg rekao je kako je Vrgorac prijavio projekt dvorane Dom sportova, Davor Jović – junak Domovinskog rata. „Prije nekoliko mjeseci smo dobili sredstva Ministarstva turizma I športa, a sada smo dobili i sredstva Županije. Nadam se da će se ovaj projekt uskoro realizirati“, rekao je Erceg.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button