Vijesti

12. Sinjski sajam sela

Turistička zajednica grada Sinja, po 12. put organizira manifestaciju ”Sinjski sajam sela 2022.” kao sajamsku manifestaciju koja obuhvaća izlaganje, degustiranje i prodaju hrvatskih tradicijskih proizvoda: hrane, pića i suvenira. Termin organizacije ”Sinjskog sajma sela 2022.” definiran je u vrijeme održavanja alkarskih svečanosti 5. i 6.  kolovoza 2022. godine. Sajam bi se održao u dane kolovoza kada Sinj postaje središte kulturno-vjerskih i turističkih zbivanja Splitsko-dalmatinske županije i šire.

Organizacijom manifestacije, Turistička zajednica grada Sinja omogućava zainteresiranim građanima i posjetiteljima grada Sinja degustaciju i kupnju domaćih tradicijskih proizvoda do kojih potrošači  teško dolaze jer većine proizvoda nema u slobodnoj prodaji. Istovremeno, malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima s ruralnog prostora grada Sinja i okolice, te ostalih dijelova Hrvatske, pomogao bi u promociji i prodaji njihovih proizvoda.

Poučeni dosadašnjim iskustvom, ove godine očekujemo još veći broj izlagača. Stoga, ove godine kao organizator imamo obvezu osigurati veći prostor i veći broj stolova za izlagače, jer se očekuje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske, od kojih će biti minimalno 40% lokalnih proizvođača.

Naglašavamo važnost ovog Sajma za promociju bogate turističke i kulturne baštine, kao i bogate ponude poljoprivrednih proizvođača i proizvođača suvenira, a sve s ciljem turističkog, kulturnog i gospodarskog razvoja našeg grada.

Također, na ovaj način svi posjetitelji biti će u prigodi za ove svečane dane u našemu gradu (Alkarske svečanosti i blagdan Velike Gospe) opskrbiti svoje blagdanske stolove kvalitetnim proizvodima hrvatskog sela, te dati svoj osobni doprinos sinjskom gospodarstvu i unaprjeđenju turizma.

Prijave za izlaganje na Sajmu podnose se putem elektronske pošte: info@visitsinj.hr i office@visitsinj.hr, kontakt telefona 021/826-352 ili osobnim dolaskom u ured Turističke zajednice grada Sinja na adresi Put Petrovca 12, 21230 Sinj.

Prijava mora sadržavati ime i prezime izlagača, odnosno ime udruge, obrta, OPG-a i slično, broj registarskih oznaka dostavnog vozila, kontakt broj te broj dana za koji se izlagač prijavljuje. Sudjelovanje na Sajmu je besplatno, a Turistička zajednica grada Sinja, osigurava štandove za svakog prijavljenog izlagača

S obzirom na ograničeni broj izlagača, prijave će se zaprimati do 04. kolovoza  do 12 sati ili do popunjenja kapaciteta.

Monika Vrgoč  Direktorica turističkog ureda Turističke zajednice grada Sinja

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button