Kultura

14. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’

U organizaciji udruge Klape Gospi Sinjskoj i Grada Sinja te suorganizaciji svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i Splitsko-dalmatinske županije, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, u Sinju će se u četvrtak 3. kolovoza održati 14. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.

Ove godine na Festivalu će se izvesti nove autorske skladbe posvećene Djevici Mariji.

Po izboru umjetničkog voditelja Festivala Mojmira Čačije, nastupit će 15 ponajboljih hrvatskih klapa: Concordia, Berulia, Ćakulone, Kurjože, Sveti Dujam, Kampaneli, Ventula, Banderija, Euterpa, Kalelarga, Amfora, Praska, Skradinke, Cambi i Figurin.

Stručni ocjenjivački sud, sastavljen od renomiranih glazbenika, dodijelit će tri nagrade autorima za najbolje skladbe te jednoj klapi za najbolju izvedbu. Osim članova stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju izvedbu dodijelit će i publika.

Podsjetimo, festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ odmah je prepoznat u glazbenom svijetu pa su albumi s Festivala 2009. i 2010. i 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa nominirani za nagradu Porin. Albumi iz 2010. i 2011. godine nominirani su u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe dok su albumi s Festivala 2011. i 2017. nominirani u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe.

Festival i ove godine ima humanitarnu notu pa će dio prihoda biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.

Ulaznice se mogu preuzeti u knjižarama i papirnicama Papirko ili u suvenirnici Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button