Branitelji

2. Memorijal Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG

U sklopu obilježavanja 31. godišnjice osnivanja ove postrojbe, na aerodromu Sinj održano je natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju. Sudjelovalo je 11 motornih pilota sa 6 zrakoplova, uglavnom iz aeroklubova Sinj i Split, koji su pod znatno otežanim uvjetima za letenje koje je uzrokovala jaka bura, pokazali umješnost i obučenost u vještini preciznog slijetanja na označena polja sinjskog aerodroma.

Nakon tri letačke serije, najbolji rezultat imao je pilot Josip Trošić iz Split Aira sa 250 kaznenih bodova, drugo mjesto sa 300 kaznenih bodova uzela je Hana Grđan pilotkinja iz Zagreba dok je trećeplasirani bio Tomislav Šimundža iz aerokluba Split sa 450 kaznenih bodova.

Prijelazni pehar te pehar i medalju za prvo mjesto uručio je ratni zapovjednik Samostalnog zrakoplovnog voda Matko Raos, dok su pehare i medalje za drugo i treće mjesto uručili Boženko Poljak kao glavni sudac i Zvonko Kovačević, predsjednik Aerokluba Sinj, inače obojica pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda 4. gbr ZNG.

„Mi iz Aerokluba Sinj nastojimo održati pijetet i dužno poštovanje prema ovoj postrojbi i njenim pripadnicima te sa tog stajališta činimo sve da ovo natjecanje postane tradicionalno. Težit ćemo njegovoj znatno višoj razini nego li je to sada u samim počecima. Činjenica je da je tu kod nas, na našem aerodromu, udaren temelj Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i to od članova aeroklubova Sinj i Split i to treba poštovati i obilježavati“, rekli su iz sinjskog aerokluba koji je organizator i domaćin ovog natjecanja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button