Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, šest oštećenja tuđe stvari, teška krađa i sedam krađa. U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Tri osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirana su ukupno 283 prekršaja od čega izdvajamo 33 za alkohol, 71 za prekoračenje  brzine, 82 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 21 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 1 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirano je pet prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ a koji se odnose na  nedopuštenu koncentraciju alkohola i prisutnost droga. Evidentirano je 25 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom. U dvanaest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, četiri su teže i dvanaest je lakše ozlijeđeno.

Provala u stan

U subotu 15. lipnja u Splitu je provaljeno u stan iz kojeg je otuđen nakit. Vlasnici je pričinjena veća materijalna šteta. Obavljen je očevid i traga se za počiniteljem.

Pronađena marihuana i ecstazy

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kod kojeg su pretragom stana u Splitu pronašli 1,95 kg marihuane pakirane u dvije pvc vrećice i 665 tableta ecstazy. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Back to top button