Vijesti

Održan Sinj Air Show 2019.

Dana 31. kolovoza 2019. godine u organizaciji Zrakoplovno-tehničkog društva Sinj u suorganizaciji s Gradom Sinjem, a pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova na aerodromu Sinj održana je zrakoplovna priredba Sinj Air Show 2019.

Priredbu koju je posjetilo nekoliko tisuća ljudi, otvorila je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je pilotima poželjela siguran let, a posjetiteljima dobru zabavu. Okupljene je pozdravio i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, rekavši kako je ova zrakoplovna priredba postala turistička atrakcija cijele županije. Posjetitelji su u subotu mogli vidjeti tri programa i to letački, modelarski i padobranski nakon čega je započeo prelet zrakoplova u formaciji.

Sinj Airshow nastavljen je prikazom letnih mogućnosti parajedrilica, jedrilica i motornih jedrilica, letnih mogućnosti sportsko-rekreacijskih zrakoplova, te prikaz letnih mogućnosti povijesnih zrakoplova. Publiku je oduševila vuča jedrilica avionom, letovi jedrilica u paru, akrobatski letovi jedrilica i aviona, kao i pokazne vježbe iz zraka Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Program helikoptera i padobranaca MUP-a, HRZ- a i PZO- a, te nastup Akro grupe “Krila Oluje” izazvali su ipak najveće zanimanje publike.

Osim programa u zraku odvijao se i onaj na zemlji gdje su bili izloženi zrakoplovi i oprema, simulatori letenja i prezentacije, te promocije.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button