Sport

Junak fantastičnom predstavom nadvladao Croatiju

nkjunak.hr

Junak i dalje ne zna za poraz. Sinjani i dalje ne znaju za lošu predstavu, a ovoga puta puni plijen uzeli su prošlogodišnjem prvaku Croatiji. Uz opreznu igru u prvom dijelu te hrabru borbu u drugom Plavi i dalje drže broj jedan na treće ligaškoj tablici. Odličnu partiju i još jednu rapsodiju Petra Bašića-Šiške gledalo je više od 1100 gledatelja na Gradskom stadionu u Sinju…

Sinj – Gradski stadion. Gledatelja: 1100
Sudac: Mateo Erceg (Pristag)
Strijelci: 1:0 Bašić-Šiško (56.). 2:0 M. Barać (68.), 3:0 Bašić-Šiško (75.), 3:1 Vidošević (84.), 4:1 Šalinović (88. ag.)
Najbolji igrač: Mateo Barać (Junak)

Junak: Ćurković, S. Barać, Bašić-Šiško, Marunica (od 86. Katuša), M. Barać, Bandalo, Vuleta, Jandrek (od 78. Andrić), Vardić, Botica, Puljić (od 77. Batinić).

Croatia: Vugdelija, Milas (od 60. Gudelj), Vidošević, Šalinović, Šuto (od 79. Šabić), Gudelj (od 71. Karoglan), Begić, Knežević, Vuković, Serdarušić, Todorić.

Dvije prilike u prvom dijelu s jedne i s druge strane u teškoj i tvrdoj utakmici u Sinju. Na prvu ozbiljniju prijetnju pred vratima Junaka čekalo se do 16. minute susreta kada nakon kontre Knežević puca tik uz desnu vratnicu.
Samo tri minute kasnije pokušali su i Sinjani doći u priliku za rezultatsku promjenu, a nakon što je Puljić poslao oštro loptu u kazneni prostor loše se snašao Vuković i za malo loptu poslao u vlastitu mrežu.
Na nove prigode čekalo se pred sami kraj prvog dijela – prvo je gostujući Serdarušić u 38. minuti s nekih 18 metara iz slobodnog udarca pucao pored gola, a iste sudbine bio je i udarac Roberta Jandreka u 43. minuti susreta, ali s nešto veće udaljenosti.

Sve konce igre uhvatili su Sinjani u drugom dijelu, a nakon dosta oprezne igre u prvom, već u 56. minuti gosti su bili u minusu. Povukao je odličnu akciju presjecanjem lopte Botica, a nakon nekoliko pravovremenih dodavanja u mat-poziciji našao se Bašić-Šiško koji je lako s nekih 5,6 metara pogodio u dalji golmanov kut.
Otvorenija igra Croatije rezultirala je i novim pogotkom u 68. minuti susreta. Akciju je ovog puta hrvajući se s trojicom igrača započeo Jandrek, po desnoj strani istrčao je odlično Barać i pogodio odlično u suprotne golmanove rašlje.
Samo 8 minuta kasnije nakon totalnog raspada sistema i do trećeg su gola došli Junakovci – ponovno je Jandrek iznudio prekršaj, a Petar Bašić-Šiško malo iskosa još bolje pogodio iza vratara Pavla Vugdelije i tako postao najbolji strijelac lige s pet pogodaka nakon tri kola.
U 84. minuti malo su oduška i Zmijavčanima dali domaćini pa su i oni zabili „počasni“ pogodak u Sinju kada se nakon gužve i nekoliko neodlučnih pokušaja u čišćenju te lopte najbolje snašao Marin Vidošević.
Ipak, konačni rezultat postavljen je u 88. minuti susreta kada je ponovno na desnoj strani kao da su početne minute projurio Mateo Barać, izvrsno uposlio Andru Vuletu, a ovaj, u pokušaju udarca prema golu, ostao uskraćen zbog prekršaja Šalinovića kojemu lopta od noge odlazi u vlastitu mrežu.

Junak u idućem, 4. kolu po redu, gostuje u Dubrovniku kod GOŠK-a.

Tablica:

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button