Sport

30. Alkarski padobranski kup – Sinjani ekipni pobjednici!

Završen je 30. Alkarski padobranski kup, a ekipa Sinj 1 Aerokluba Sinj zauzela je ekipno prvo mjesto te vratila pobjednički pokal u naš grad. Pretprošle godine Sinjani su bili pobjednici u ekipnoj konkurenciji a lani im je taj naslov „preotela“ padobranska reprezentacija RH. Ove godine kup je odskakan kroz četiri serije jer je jaka bura poremetila raspored i program natjecanja u nedjeljno prijepodne. Ekipa Sinj 1 ostvarila je 46 punata i 106 kaznenih centimetara dok je drugoplasirana ekipa Aerokluba Osijek imala 39 punata i 102 centimetra. Trećeplasirana je bila druga sinjska ekipa Sinj 2, četvri Mix Krila Kvarnera – Croatia Zagreb a peto mjesto pripalo je ekipi splitskog Gravitona.

U pojedinačnom poretku naslov Slavodobitnika 30. Alkarskog padobranskog kupa ponio je Nedjeljko Brdar iz padobranskog kluba Krila Kvarnera  sa 12 punata i 6 kaznenih centimetara ispred Helene Janson iz Aerokluba Osijek koja je skupila 12 punata i 11 kaznenih centimetara.

Nastupalo je ukupno 20 natjecatelja iz Osijeka, Krila Kvarnera Rijeka, Croatia Zagreb, Graviton Split i domaćin Aeroklub Sinj.

„Natjecanje je održano u skraćenoj varijanti gdje smo zbog bure preko 8 m/sek. proglasili pobjednike nakon četiri serije a ne nakon šest kako je bilo planirano. Uz to, nismo završili ni našu internu „Padobranski Alku“ a skokovi za nju provest  će se u skorom narednom razdoblju“ kazao je Matko Vuković, direktor ovogodišnjeg kupa.

„Uspjeli smo na primjeren način održati ovo tradicionalno padobransko natjecanje koje ove godine nažalost, nije imalo obilježje međunarodnoga a zbog globalne epidemiološke situacije. Zadovoljan sam kvalitetom skokova a naročito jer su naši članovi ponovo ekipni pobjednici. Čestitam svim sudionicima a posebno Slavodobitniku Alkarskog padobranskog kupa koji ovaj put dolazi iz jednog od najjačih padobranskih središta a to je Rijeka. Zahvaljujem se u ime domaćina svim našim donatorima koji su i u ovim nepovoljnim i složenim prilikama prepoznali naše napore i vrijednosti te nam pomogli da natjecanje protekne na nivou kako mu i dolikuje“, riječi su predsjednika Aerokluba Sinj, Zvonka Kovačevića koji je ujedno bio i glavni sudac natjecanja.

Fotogalerija:

Povezani članci

25 Komentara

 1. Bravo vitezovi, a je li vam bila Ona, lani nije ni za naslov državnih prvaka ni za Alkarski kup?

  16
  8
 2. Luka za 50 zvrčilica koje će iselit pola sinja. To nan kuvaju. Sad su doli 2-3 aviona. Zamislite buku sa njih 50. Svi pametni, svi sve znaju, a ekstremno štetan projek podzemlje gura dalje. Adio lipi živote u sinju.

  4
  8
 3. Manjak…, samo jak i uspješan aeroklub Sinj može aerodrom dovest na održivi razvoj, di bi glavna stvar bila sport a ne totalna komercijalizacija koja bi taj sport i atraktivnost ubila totalno. Zato Njoj i njenima smeta takav aerokolub a kao fol to je jer je u ekipi Ugrin, ma moš mislit!

  13
  10
 4. Ona dovodi rođu. Nahebali smo. Spriječite projekt! Neće se moć živit od aviona!!!!

 5. Kakva buduća komercijalizacija aerodroma?
  Pa aerodrom je već sad komercijaliziran do krajnosti. AK Sinj, naplaćuje smještaj letjelica svim ostalim županijskim aeroklubovima. Ima uređene smještajne kapacitete, samo ih još treba kategorizirati, pa će ih moći i službeno, a ne samo neslužbeno iznajmljivati. Sasvim pristojan biznis, ali s tuđom imovinom. Pošteno i transparentno. Zašto ne daju Gradu na uvid ugovore o smješaju letjelica?

  27
  11
 6. izgleda da je problem budućih projekata da se ekipa iz AK Sinj ne vidi u njima, jer ih preuzimaju sposobniji od njih.
  Zato se trude kočiti sve što nije poteklo od njih. Prave komunjare.

  22
  12
 7. Neupućeni idiote, ekipa iz aerokluba ima rezultate u svakom pogledu, sa trećim prihodom u gradu a sa 18% gradskih dotacija. Oprema, letjelice, prvaci, uređen aerodrom, makli su lopine od klupskih para i ne daju im da sruše svu tu pozitivu koja je svakome vidljiva. Patite i crknite, ko vas j..e!

  9
  10
 8. Pa dragi Trne, očito dad boli kad se pogodi mjesto. U demokratskoj državi sam iznio svoje mišljenje i spoznaje, pa sam od tebe trenutno prozvan idiotom. Čista izvorna demokracija u slobodnoj nam Hrvatskoj. Ako se ne slažem s vama, odmah sam idiot. Samo potvrđujete moje navod da su AK Sinj komunjare.

  15
  7
 9. E sad da vidimo te rezultate. Znači vaš uspijeh je da ste maznuli od grada 18% dotacija. Sa stajališta branitelja koji si osiguravaju mirovinu nakon 10-ak godina od rata izvrsno.
  Sa stajališta poduzetnog građana Hrvatske, ponos bi bio prihod mimo gradski dotacija. A tu je idiot iznio zanimljive činjenice o prihodima na tuđoj imovini i odbijanju prezentiranja ugovara vlasniku te imovine. Zanimljivo. Nadasve pošteno i transparentno.
  I bez uvreda molim. Samo činjenice.

  17
  7
 10. Neupućeni, odgovoreno je tebi i “idiotu”, navodiš utužive stvari. Nije ak “maznuo” niti odbio gradu ništa. Dobio je 18 kn od 100 što znači da je 82 kn priskrbila uprava koja je po tebi “komunjarska”. Nije ti baš jasan model ili si samo zločesti provokator, možda komunjarski potomak jer rabiš metode optuživanja po osobnim pretpostavkama. Uz to, eno izvješča u ZŠU grada, javno objavljeno.

  9
  8
 11. Ma sve 5. Prezentirajte ugovore po kojima zarađujete vlasniku na čijoj imovini zarađujete. Samo pošteno i transparentno. Ako sam dobro inforniran, to je glavni Kovin moto, transparentno. Pa de, ugovore pokažite vlasniku aerodroma.
  A to što je utuživo, tuži. Valjda smo pravna država? ili ipak nismo?

  12
  5
 12. Kad već pričaš o uspjehu uprave, pa da reci koliko je novaca AK uprihodio od sponzora, a koliko od naplate smještaja letjelica u hangaru, a koliko od smještajnih kapaciteta na aerodromu.

  13
  4
 13. Ugovor je pravni akt a konkretni sadrži pojam “gospodariti aerodromom u cilju namicanja sredstava za potrebe aerodroma i aerokluba Sinj”. Ja ga imam, niste uspjeli ukrasti svu dokumentaciju prije 5 godina, a ima ga i Grad, zato nije ni tražio ništa na uvid a poslovanje jest transparentno 100% što također vidi Grad iz godišnjih izvješća. Zato od….te, štakori, polomit ćete zubiće na Aero klubu.

  12
  10
 14. Oprost Kova, ko to vi? Ja, hvala na pitanju nisam ništa ni krao, ni pokušao krasti. O kome ti stvarno ne znam.
  A zašto bi netko i krao ugovore, kad postoji nekoliko primjeraka kod svih ugovornih strana. Krađa ugovora je potpuno besmislena aktivnost.

  14
  4
 15. Eh Kova, nisi ti glup kako hoćeš da se prikažeš. Ne pita te za ugovor s Gradom, nego ugovore po kojima naplaćujete smještaj letjelica u hangar, a i prihod od turističkog smještaj Te krijete ko zmija noge.
  Btw, prijavljujeteli goste na e-turist, i plaćate li boravišnu pristojbu?
  Ili varate voljeni grad i državu?

  13
  6
 16. Idiote i neupućeni, jeste li vi porezna ili financijska, aeroklub je transparentan 100% a vi znate da ja znam tko ste. Uvlačite Grad u svoju kaljužu jer nemate kuraže svoje navode pokušati javno argumentirati pa se par gradskih dužnosnika bori za vaše, možda i svoje osobne interese. Na jakom Aero klubu slomiti ćete zube i vi i oni, uskoro..

  13
  9
 17. O čemu ti. Ja sam običan građanin koji plaća porez i pošivam zakon. A to onda tražim i od drugih. Naročito onih koji dobivaju javna sredstva.
  Jak ili slab AK me ne zanima dok radi po zakonu.
  A ko će gdje lomit zube nije moj problem

  11
  7
 18. Idiote, pa ti insinuiraš da ak i njegova uprava rade nezakonito, postavljaš teze i pozivaš se na pravne akte koji faktički postoje što navodi da si upoznat sa tematikom ali to rabiš na selektivan način da ja znam, uz još neke čimbenike, tko si ti i ovaj navodno “neupućeni”. Dajte navedite ime pa nas optužite javno i precizno za te navodne nezakonitosti a ne uvlačite Grad u to. Ili zatražite kao “uzorni građani” da nas optuži Grad.

  9
  5
 19. Netribas se ti Kova nikome pravdat od pocetka tvoga rada na funkciji u AK Sinj sve je transparentno a Toni Jagnjic zvani HIJENA i Tonci Panza neka prezentiraju svoj rad jedino cinjenice i dokumenri

  12
  4
 20. Dovoljno je ekipa koja sebe naziva sposobnima i stručnima poharala klub i imovinu kluba. Sad kada više nisu u mogućnosti krasti, nikako se pomirit sa činjenicom da ak sinj napreduje na svakom planu i zato im i smeta. Takvi likovi koji su devastirali klub sada koriste gradsku vlast za osobni probitak, jer nemaju hrabrosti oči u oči stati pred upravu ak Sinj. Miševi bili, miševi ostali. Jadno i žalosno.

  13
  3
 21. Neka kažu di su odnili dokumentaciju aerokluba prije 4 i po godine kad je na skupštini izabran Kova i nova uprava, ima u tome zajebanih podataka i o klubu i o aerodromu, o ulaganjima ali i o namištanju Ugovora kojima su postali vlasnici klupskih sredstava. A neki iz Grada su sa svime upoznati i daju im potporu. Moglo bi bit prčevito uskoro.

  12
  3
 22. Zanimaju gradonačelnicu ugovori ak sinj sa ostalim korisnicima, kao da Milana Bandića zanima djelovanje lovačkog društva iz Turopolja. Ovim se zamara struka u sjedištu zetede. Nikako prihvatit činjenicu da nisu više na položajima i u mogućnosti upravljati klupskim materijalnim i financijskim sredstvima. Sad je za promjenu potrebno posegnuti u vlastiti džep jer se radi o privatnim letjelicama i privatnom biznisu. Očigledno je da struka godinama nije ništa davala nego samo uzimala.

  11
  2
 23. A imaju oni imena i prezimena mozda ovaj neupuceni i idiot to im bas stoi pa neka tuku kopljen u ledinu a triba ih izbacit iz Aerokluba ito sto prije a kad im Gradonacelnica potone a nije daleko i oni su potonuli

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button