Vijesti

30. GODINA OD POGIBIJE HEROJA VUKOVARA, SINJANA ANDRIJE ALČIĆA I IVICE POLJAKA- SOKOLA

Na 30. obljetnicu pogibije Sinjana, heroja Vukovara Ivice Poljaka-Sokola i Andrije Alčića koji je poginuo dva dana prije 04. studenog 1991. g., delegacija GO HDZ-a Sinj predvođena predsjednikom Igorom Vidalinom, zapalila je svijeću i položila vijenac ispred spomenika na sportskom centru u Sinju  nazvanom u njihovu čast.

Također na današnji dan, 28. je obljetnica pogibije naše sugrađanke Snježane Jurić-Šolto jedine poginule pripadnice 4. gardijske brigade koja je smrtno stradala na prvoj liniji bojišnice u Islamu Grčkom. Nadamo se što skorijoj realizaciji inicijative UHBDDR-a o imenovanju jedne ulice ili trga u Gradu Sinju, njezinim imenom.

Ove tužne obljetnice, uvod su u nadolazeće dane mjeseca studenoga kada se prisjećamo pada Vukovara i Škabrnje, simbola obrane, otpora i hrabrosti hrvatskog naroda, a posebno svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili u obrani drage nam Domovine. Oni i njihova žrtva  najčvršći su kamen u temeljima samostalne i  neovisne Republike Hrvatske. Nastavimo, svatko na poljima svog djelovanja, graditi Sinj i  Hrvatsku onakvim kakvim su ih oni sanjali i

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button