Vijesti

32. GODINA OD POGIBIJE HEROJA VUKOVARA, SINJANA ANDRIJE ALČIĆA I IVICE POLJAKA- SOKOLA

Na 32. godišnjicu pogibije Sinjana, heroja Vukovara Ivice Poljaka-Sokola i Andrije Alčića, delegacija GO HDZ-a Sinj zapalila je svijeću i položila vijenac ispred spomenika na sportskom centru nazvanom u njihovu čast.

Andrija Alčić poginuo je na današnji dan, a Ivica Poljak- Sokol 6. studenoga, kojeg dana je i 30. obljetnica pogibije naše sugrađanke Snježane Jurić-Šolto jedine poginule pripadnice 4. gardijske brigade koja je smrtno stradala na prvoj liniji bojišnice u Islamu Grčkom.

Opet ponavljamo kako tražimo realizaciju inicijative UHBDDR-a o imenovanju jedne ulice ili trga u Gradu Sinju njezinim imenom, kao i realizaciju inicijative o imenovanju jedne ulice ili objekta imenom heroja Vukovara i Hrvatske – Marka Babića, porijeklom Cetinjanina, te da se odavanje  počasti i pijeteta na sportskom centru Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić početkom mjeseca studenoga svake godine uvrsti u službeni gradski program i protokol.

Ove tužne obljetnice, uvod su u nadolazeće dane mjeseca studenoga kada se prisjećamo pada Vukovara i Škabrnje, simbola obrane, otpora i hrabrosti hrvatskog naroda, a posebno svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili u obrani drage nam Domovine. Oni i njihova žrtva  najčvršći su kamen u temeljima samostalne i  neovisne Hrvatske.

Počivali u miru Božjem!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button