Vijesti

34. godine državotvorne stranke u Sinju

Jutros je sinjski HDZ polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred biste dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu  obilježio  34. obljetnicu utemeljenja. Uz izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Igorom Vidalinom, svečanosti su nazočili, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik županijskog odbora, Ante Sanader, saborski zastupnik Luka Brčić, državni tajnik Tonći Glavina, predstavnici HDZ-a gradova i općina Cetinskog kraja, HVIDR-e Sinj i Županijskog odbora Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak, članovi i simpatizeri HDZ-a te štovatelji lika i djela dr. Franje Tuđmana. 

Predsjednik HDZ-a Sinj Igor Vidalina pozdravio je nazočne u ime domaćina i kazao kako je ovaj datum iz naše povijesti prevažan da ga ne bi obilježili, da se ne bi okupili na ovom mjestu  – pred bistom dr. Tuđmana, na istom onom mjestu gdje je predsjednik Tuđman  24.ožujka 1990. g. pred 30.000 tisuća ljudi održao jedan od svojih povijesnih govora uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj, a što je bio uvod u stvaranje hrvatske države. Također je u vremenu iza Uskrsa najavio dolazak u Sinj  predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, te održavanje izbornog skupa za Sinj i Cetinski kraj, kada će se još svečanije obilježiti ova obljetnica.

Vidalina je posebno zahvalio hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kojima dugujemo slobodu i neovisnost, osnivačima i utemeljiteljima HDZ-a, te između ostalog kazao:

„ Sudbonosna vremena bila su te 1990. godine, jednako sudbonosna su i danas.  Znamo da su raspisani izbori i da se naša zemlja nalazi na prekretnici. Svjedočimo nizu postignuća Vlade RH i HDZ-a na svim razinama vlasti, od infrastrukture, gospodarstva do rasta BDP-a,  plaća, mirovina i životnog standarda. A što imamo s druge strane?! Napad na Ustav i destabilizaciju Države. Zemlja u kojoj se ne poštuje Ustav, zemlja u kojoj se ne poštuju zakoni, može biti jedino „banana država“ ili slučajna država kako su je već i nazivali. No Hrvatska država nije nastala slučajno. Nastala je na krvi i žrtvi hrvatskih branitelja i nikom nećemo dozvoliti da tu žrtvu obezvrijedi.

I siguran sam da Hrvatski narod nije zaboravio ponižene branitelje koji su u bili stjerani u  crkvu sv. Marka. Da nije zaboravio silom i nezakonito nametnute ćirilične ploče u Vukovaru. Da nije zaboravio zakon koji je htio zaštiti udbaške ubojice od progona. Da da nije zaboravio izjavu da spomen ploče poginulim braniteljima HOS-a treba baciti u smeće. DA nije zaboravio kako je u razdoblju 2011.-2016. godine hrvatska ekonomija bila među 10 najgorih gospodarstava na svijetu.“.

Vidalina je međuostalim i  konstatirao  kako se sinjski gradonačelnik Miro Bulj nažalost ugledao na najgoreg premijera u povijesti Hrvatske, a da Vlada nacionalnog spasa koje se zaziva po modelu u Sinju, odnosno koaliciji SDP – Miro Bulj, bilježi porazne rezultate.

Na kraju pozvao je okupljene na zajedništvo i najavio pobjedu HDZ-a prevođenog Andrejom Plenkovićem na predstojećim parlamentarnim  izborima, pobjedu koja Hrvatskoj jamči stabilnost, nastavak gospodarskog rasta i boljeg života hrvatskih građana.

Prije svečanosti izaslanstvo HDZ-a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima i ratnom ministru Gojku Šušku, a sinjski gvardijan Fra Marinko Vukman predvodio je molitvu odrješenja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button