Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježena je teška tjelesna ozljeda,  dvije prijetnje, oštećenje tuđe stvari, tri teške krađe, četiri krađe i četiri požara.

U posljednja 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih tri s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Izdvajamo:

Zaplijenjena droga u Splitu

Policijski službenici I. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kod kojega su prethodno, 5. rujna u Splitu pronađene  i oduzete PVC vrećice s 11,25 grama droge  kokaina, 1,24 grama  marihuane i 52 tablete droge ecstasy. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama  protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zadobili ozljede

Zaprimljena je prijava da je na trogirskom području, tijekom dana  4. rujna 2021.g. u mjestu   Pozorac došlo  do sukoba  u kojem je 44-godišnjakinja zadobila lakšu ozljedu i   kojom prilikom je  od nje otuđen novac. Jedna osoba koja se dovodi u svezu s događajem je uhićena, te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Jučer je zaprimljena prijava 46-godišnjaka da je 4.rujna na Hvaru fizički napadnut. Nakon pružene liječničke pomoći konstatirana  mu je teška tjelesna ozljeda  (uha). Kriminalističko  istraživanje je u tijeku.

Pronađen i oduzet duhan

Policijski službenici PGP Trilj  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom  koja  je prethodno, 03.09.2021.g. zaustavljana u osobnom vozilu na sinjskom području. Tom prilikom je kod nje pronađeno i oduzeto više od 3 kilograma duhana, dok je obavljenom pretragom stana i drugih prostorija pronađeno i oduzeto još 33.5 kilograma duhana. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu .

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 29-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je u noći  5.rujana  maskiran ušao u prostorije kuće u Žrnovnici. Tom prilikom se u kući nalazio  22-godišnjak s kojim se fizički sukobio, nakon čega je pobjegao. Ubrzo je pronađen u osobnom vozilu u blizini mjesta događaja, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz  kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravna naplata doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Drska krađa

 Dana 4. rujna oko 20.30  u Dugom Ratu nepoznati počinitelji su na ulici prišli 35-godišnjoj državljanki Kine te joj iz ruke otrgnuli i otuđili torbicu  s dokumentima i drugim stvarima. U tijeku su policijski izvidi.

U sukobu u Solinu zadobio ozljede

Dana 04. rujna oko 00,30 sati  ispred ugostiteljskog objekta u Solinu došlo je do narušavanja javnog reda i mira, a potom i sukoba između više osoba kojom prilikom je oštećeno  jedno osobno vozilo i stolovi na terasi ugostiteljskog objekta, dok je 31-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom kosti nosa). Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja je u tijeku.

Provala u stan u Splitu

Tijekom dana 4. rujna u ulici  bana Josipa Jelačića u Splitu  provaljeno je u prostorije stana. Tom prilikom je otuđen novac. U tijeku su policijski izvidi.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentiran je ukupno 401 prekršaj od čega izdvajamo 36 za alkohol, 156 za prekoračenje  brzine, 36 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 40 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 6 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 3 prekršaja zbog zabrane upravljanja.

Evidentirano je 19 prometne nesreće od

Povezani članci

Back to top button