Crna kronika

Na Vrličkom području kod 30-godišnjaka pronađeno 1459 grama marihuane

Policijski službenici PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom. Tijekom kriminalističkog istraživanja,2.listopada  obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto  ukupno 16 stabljika indijske konoplje,1459 grama marihuane i  oprema za uzgoj marihuane. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, policijski službenici PP Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom. Kod njega je  1. listopada  na vrličkom području u blizini  kuće koju koristi  pronađeno i  oduzeto  devet stabljika indijske konoplje visine od 125 do 175 centimetara. Po dovršenom kriminalističkom istraživanu  zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zadobio ozlijede

Dana 1. listopada,  tijekom večeri na igralištu na području Splita, došlo je do sukoba u kojem je jedan maloljetnik zadobio tešku tjelesnu ozljedu. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 508 prekršaja od čega izdvajamo 49 za alkohol, 173 za prekoračenje  brzine, 69 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 19 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 11 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 15 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Evidentirana su i dva prekršaja koja su počinili tzv. recidivisti.

Evidentirane su 26 prometne nesreće od kojih  7 s ozlijeđenim osoba u kojima su tri  osobe   lakše i četiri  teže ozlijeđene.

Povezani članci

Back to top button