Vijesti

36. Brnaški dernek na Meljači

U organizaciji udruge Naše Brnaze i ove godine na Meljači u Brnazama, na igralištu NK Brnaze, održava se 36. Brnaški dernek, koji je dio programa manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’.Riječ je o jedinstvenom derneku, kakvi se više u Cetinskoj krajini, a i šire, već desetljećima ne održavaju i kojeg svake godine posjeti nekoliko tisuća posjetitelja iz cijelog Cetinskog kraja i šire.

Organizatori i ove godine najavljuju puno zanimljivih događanja, prije svega Dječju brnašku Alku na kojoj će sudjelovati 22 alkarića, tradicionalni turnir u balotama te zanimljiva natjecanja u starim sportskim disciplinama za djecu i odrasle. Ove godine prvi put se organizira i Izložbeno prodajni sajam, sa željom da se predstave svi koji izrađuju rukotvorine, suvenire, ali i OPG-ovi. da se posjetiteljima pokaže što to sve imaju Sinj i Cetinska krajina. Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a izlagači sobom trebaju donijeti samo stol na kojem će izlagati.

Na Večeri folklora, koja je sutra nastupiti će društva: HKUD Sv. Marko Vionica, HKUD  Lika Lički Otok, KUD Zadarski tanac Zadar, KUD Dinara Kijevo, KUD Pleter Dugopolje, KUD Branimir 888 Muć, KUD Krenica gala, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, URIG Otok. Prvi put na derneku pjesmama će se predstaviti i djevojke iz Brnaza. Brnaško dernek održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja. PROGRAM 37. BRNAŠKOG DERNEKA:

 

Subota, 27. kolovoza
– 15:30 balotarski turnir
– 17:00 Dječja brnaška čoja
– 18:00 dječje sportske igre: trčanje u vrećama i potezanje konopa
– 18:30 sportske discipline za odrasle: skok u dalj i lomljenje ruke,
– 19:30 nastup Triljskih mažoretkinja
– 20:30 koncert Dražena Žanka
– 23,30 nastup Duo Thunder

Nedjelja, 28. kolovoza
– 15:00 finale balotarskog turnira
– 16:30 Dječja brnaška alka,
– 18:00 sati skok padobranaca,
– 18:15 sportske discipline za odrasle: kamena s ramena, potezanje konopa, potezanje klipa,
– 19:00 Večer folklora
-21:30 bogata lutrija

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button