Vijesti

36 novooboljelih u Sinju – 56 u Cetinskom kraju

Splitsko-dalmatinska poslala novo priopćenje s potpuno drugačijim brojevima

Splitsko-dalmatinska županija je poslala novo priopćenje koje su okvalificirali kao ispravak prvog priopćenja u kojem su naveli da imaju 298 novih. Pritom treba naglasiti da su se u prvom priopćenju sve brojke poklapale kada je riječ o broju novih po gradovima i mjestima.

“Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 509 obrađenih testova danas je 98 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 32, Kaštela 4, Makarske 1, Omiša 6, Sinja 10, Solina 9, Starog Grada 4, Supetra 1, Trogira 4, Dicma 1, Dugog Rata 2, Hrvaca 1, Jesle 10, Klisa 2, Milne 2, Otoka 1, Podgore 1, Podstrane 1, Postira 4, Segeta 1 i Sućurja 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 47 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 2186 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Na bolničkom liječenju nalaze se 108 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 9 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije osobe; jedna ženska osoba stara 91 godinu i jedna muška osoba stara 85 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju”, stoji u novom priopćenju iz Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button