Crna kronika

39-godišnjem sinjaninu ipak kaznena prijava za „mokrenje“ po spomeniku

Policijski službenici Policijske postaje Sinj su, postupajući po saznanjima o događaju od 22. lipnja 2019. u parku u Matića ulici u Sinju, dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom. Zbog utvrđenog prekršaja iz članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, međutim nakon cjelovitog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da, obzirom da se radi o spomen kosturnici, u konkretnom slučaju postoje elementi kaznenog djela povrede mira pokojnika, zbog čega je protiv 39-godišnjaka podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela.“

Izdvojeno iz policijskog biltena SDŽ:

Kriminalističko istraživanje događaja u Jelsi

Nastavno na jučerašnju informaciju o ozljeđivanju ženske osobe na području Jelse na Hvaru i pronalaska tijela muške osobe u istom mjestu, utvrđeno je da je ozlijeđena 62-godišnja državljanka Litve, dok je 66-godišnji hrvatski državljanin pronađen mrtav. Kod 62-godišnjakinje su utvrđene teške i po život opasne ozljede. U tijeku su izvidi, a prema do sada prikupljenim saznanjima, u konkretnom slučaju se radi o pokušaju ubojstva i samoubojstvu.

Ozlijeđene dvije osobe

Sinoć u 0:50 sati u Komiži 49-godišnjak je tjelesno napao 45-godišnjakinju, koju je udario bocom. U daljnjem napadu ga je pokušao spriječiti slučajni prolaznik, 21-godišnji državljanin Kanade, kojeg je 49-godišnjak također tjelesno napao, a napad su prekinuli ostali prolaznici. 45-godišnjoj hrvatskoj državljanki i 21-godišnjem kanadskom državljaninu je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da je 45-godišnjakinja lakše, a 21-godišnjak teško ozlijeđen, te je odveden u splitsku bolnicu. 49-godišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije, gdje se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Požar u napuštenom objektu u Trogiru: pronađeno tijelo nepoznate osobe

Sinoć oko 22.30 sati izbio je požar u devastiranom i napuštenom objektu u ulici Kardinala Alojzija Stepinca u Trogiru. Na požarištu je pronađeno tijelo za sada nepoznate osobe, kao i 47-godišnji muškarac, neozlijeđen. U tijeku je očevid u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka požara i smrti osobe. Do ovog trenutka nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Češki državljanin osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Omiš su proveli kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim češkim državljaninom. Utvrđena je sumnja da je 24. lipnja otuđio novac i mobitel iz autokampa u Dućama, čime je počinio materijalnu štetu u iznosu od 5500 kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava i doveden je pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button