Crna kronika

45-godišnjak iz Hrvaca zaprijetio sjekirom prema djelatnicima Hitne

Policijski službenici Policijske postaje Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom koji je dana 8. kolovoza u Hrvacama ispred obiteljske kuće zaprijetio sjekirom prema djelatnicima Hitne medicinske pomoći. Odmah po dojavi policijski službenici su ga bez uporabe sredstava prisile priveli u policijsku postaju a potom odveli u bolnicu, dok je sjekira oduzeta. Nakon otpuštanja iz bolnice, spomenuti 45-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Prisila prema zdravstvenom radniku iz čl.315a Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku.

Izdvojeno:

Sumnjiči se za izlov gotovo 4 kilograma prstaca

U subotu tijekom večeri u Starom Gradu službenici Postaje pomorske policije uočili su kod 56-godišnjaka na brodici kojom je upravljao  školjke prstace. Prethodno je veći dio školjki bacio u more pri čemu se oglušio na zapovijed policijskog službenika te je uz uporabu sredstava prisile uhićen. Iz mora su izvađene odbačene školjke te je utvrđena količina od gotovo četiri kilograma izlovljenih prstaca. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv spomenutog je podnijeta kaznena prijava za kaznena djela Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti i Nezakoniti ribolov.

U masliniku uzgajao marihuanu

Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom kojeg su u petak u Hvaru  zatekli na poljoprivrednoj površini sa zasađenim stabljikama marihuane u pitarima. Odmah je uhićen, a na mjestu pronalaska je obavljen očevid. Tijekom istraživanja oduzeto je ukupno 47 stabljika marihuane, 3,5g marihuane, 11 sjemenki za uzgoj marihuane, vaga za precizno mjerenje i plastična drobilica za usitnjavanje marihuane.   Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Narušavali javni red i mir

U subotu, pola sata iz ponoći, na Obali Lazareta u Splitu ispred ugostiteljskog objekta tri strana državljanina su u alkoholiziranom stanju narušavala javni red i mir. Ubrzo su stigla dva policijska službenika na mjesto događaja. Maloljetni (17)  strani državljanin je udario jednog policijskog službenika nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Obzirom da je 21-godišnji strani državljanin zajedno sa još jednim maloljetnim strani državljaninom i dalje narušavao javni red i mir i odbio je postupiti po izdanoj zapovijedi da prestane, nad 21-godišnjakom su također uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Sva trojica državljana Velike Britanije su dovedena u službene prostorije i zadržana do otriježnjenja, nakon čega je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Na strani jednog maloljetnika utvrđeno je postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, radi čega je protiv njega nadležnom Državnom odvjetništvu specijaliziranom za mladež podnesena prijava. Na strani 21-godišnjaka i drugog maloljetnika utvrđeno je postojanje sumnje da su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su privedeni na sud uz optužni prijedlog.

Sumnjiči se za krađu iz stana

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je zajedno sa 20-godišnjom državljankom Italije, za sada nedostupnom,  krajem lipnja ove godine, provalila u stan u Splitu u vlasništvu 66-godišnjakinje kojoj su otuđile šest tisuća američkih dolara. Protiv njih je podnijeto Posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje u vezi oštećenja grobnica

Jučer je zaprimljena prijava kako je u neutvrđenom vremenskom razdoblju na lokalnom groblju u mjestu Pisak oštećeno nekoliko grobnica. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i započeto je kriminalističko istraživanje.

Oštećeno vozilo

Jučer je zaprimljena prijava kako je tijekom dana na području Splita, predio Gripe oštećeno osobno vozilo stranih registarskih oznaka na način da je na nekoliko mjesta išaran i oštećen oštrim predmetom. Na mjestu događaja je napravljen očevid i provodi se kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button