Vijesti

50 godina braka Šime i Frane Čovića

https://www.gospa-sinjska.hr/wp/novosti/50-godina-braka-sime-i-frane-covica/

Naši župljani Frano i Šima Čović proslavili su 50 godina braka. Slavlje je održano u rodnoj Tijarici u subotu 27. siječnja 2024., u župnoj crkvi Duha Svetoga gdje su primili sakramente kršćanske inicijacije i gdje su sklopili sakrament ženidbe. Misno slavlje predvodio je župnik don Mate Lekić, a slavlju su nazočila njihova djeca, unučad te brojna rodbina.

Frano i Šima djevojački Omrčen, jedno za drugo vole kazati da su “cili život” zajedno. Uz Tijaricu ih veže rođenje, odrastanje, školovanje, blizina roditeljskog doma, a kasnije hodanje kao mladića i djevojke, zaruke i ženidba. Sakrament ženidbe su sklopili 27. siječnja 1974. pred župnikom don Markom Marasovićem.

Iz Tijarice život ih je doveo u sinjsku župu u Glavice 1981. godine. Frano je radni vijek proveo u Njemačkoj, a Šima je ostala doma skrbeći za obitelj i djecu. Bog ih je u braku obdario s petero djece od kojih imaju jedanestero unučadi.

Šimi i Frani želimo puno zdravlja i radosti u zajedničkom životu, zahvalni za njihovo svjedočanstvo vjere u Župi Gospe Sinjske.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button