Crna kronika

Krađa plinskih boca u Dicmu

Krađa plinskih boca

Tijekom noći 6/7. siječnja u Dicmu je provaljeno u metalni boks za plinske boce smješten ispred prodavaonice, odakle je otuđeno više komada punih boca plina za domaćinstvo. Nadalje, tijekom noći 7/8. siječnja u Klisu pored prodavaonice je provaljeno u skladišni prostor za plinske boce odakle je također otuđeno više komada punih plinskih boca. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, četiri oštećenja tuđe stvari, protupravna naplata, utaja, teška krađa i tri krađe. U posljednja 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća od kojih su u dvije nesreće tri osobe lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Prijetnja i oštećenje vozila

Sinoć smo zaprimili informaciju  da je na području otoka Brača muškarac fizički napao žensku osobu i uputio joj prijetnje, a nakon čega je sjekirom oštetio osobno vozilo. Oštećenoj je pružena liječnička pomoć i utvrđene su joj lakše tjelesne ozljede. U službenim prostorijama nalazi se muškarac kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Pronađena marihuana

Policijski službenici I Policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Sumnjiči se da je u prosincu uputio prijetnje 23-godišnjaku. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga stana kojeg koristi kada je pronađeno 10 stabljika marihuane visine u rasponu od 9 do 90 cm, kao i 207,14 g marihuane. Nadalje je utvrđeno kako je u studenom prošle godine u Splitu, u Slavićevoj ulici oštetio osobno vozilo u vlasništvu 45-godišnjaka pričinivši mu štetu od 20 tisuća kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prijetnja, Oštećenje tuđe stvari i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan je pritvorskom nadzorniku.

Sumnjiči se za otuđenje više vozila

Policijski službenici Policijske postaje Brač proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije. Sumnjiči se da je u noći 7. siječnja otuđio četiri osobna vozila i to tri vozila u Nerežićšu, te jedno u Supetru s kojima je potom prouzročio prometne nesreće. Nadalje se sumnjiči da je u Nerežišću jedno osobno vozilo oštetio. Ukupna materijalna šteta se cijeni na iznos od više tisuća eura. Jučer je uz kaznenu prijavu za kaznena djela Neovlaštena  uporaba tuđe pokretne stvari iz članka 234. st.2. i jednog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari iz čl. 235. st.1. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku.

Požar na kontejnerima

Sinoć oko 23.20 sati u Splitu, u Teslinoj ulici izbio je požar na dva plastična kontejnera uslijed čega se vatra proširila i na dva osobna vozila koja su djelomično oštećena. Požar je ugašen od strane vatrogasaca. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Zatečen s pištoljem

Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije jučer, 8. siječnja 2023. godine, oko 02:30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo. Utvrdili su da se na mjestu vozača nalazi 46-godišnjak koji se trenutačno nalazio na uvjetnom otpustu. 46-godišnjak je na traženje policijskih službenika izašao iz vozila, a sve kako bi policajci mogli obaviti pregled osobe. Nakon izlaska iz vozila  46-godišnjak je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena i pokušao se udaljiti u čemu su ga policajci spriječili. Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom, ali bez streljiva, a koji pištolj je 46-godišnjak ilegalno posjedovao, odnosno nije imao odobrenje nadležnog tijela za nabavu oružja. Pronađeno oružje je oduzeto i muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nad 46-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je temeljem naloga suda obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje osoba koristi. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 46-godišnjak  ostvario obilježja prekršaja iz čl. 11. st.4. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Predloženo je da se 46-godišnjaku odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela, a da mu se za prijavljeni prekršaj izrekne kazna zatvora. Uz optužni prijedlog  odveden je na općinski prekršajni sud nakon čega je pušten.

Traže se očevici prometne nesreće

Jutros oko 7.00 sati  u Splitu na raskrižju Dubrovačke i Vukovarske ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je nepoznati vozač s vozilom oborio pješakinju koja je zadobila ozlijede. Molimo očevice ove nesreće da se jave u Postaju prometne policije Split osobno ili na broj telefona 021 504 036, 504 010 ili na 192.

Rezultati pojačanog nadzora u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom produljenog vikenda, od 6. do 8. siječnja, provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 515 prekršaja od čega izdvajamo 24 za alkohol, 268 za prekoračenje  brzine, 44 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 22 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 1 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 2,37 g/kg.

Zabilježene su 23 prometne nesreće od kojih je 6 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile lakše i  3 osobe su zadobile teže tjelesne ozlijede.

Povezani članci

Back to top button