Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – muškarac tijekom jedne večeri provalio u sedam osobnih vozila, narušavao javni red i mir pa prijetio policajcima

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva oštećenja tuđe stvari, prijevara, razbojništvo u pokušaju, četiri krađe i dva požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Pronađen muškarac koji je tijekom jedne večeri provalio u sedam osobnih vozila

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su još jedno uspješno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnji muškarac ostvario obilježja devet kaznenih dijela Teška krađa i jedno kazneno djelo Krađa.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac 18. i 19 .lipnja 2023.godine na području Splita  provalio u sedam osobnih vozila iz kojih je otuđio različite stvari- sunčane naočale, odjevne predmete, ENC uređaj, punjače za mobitel. Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 15./16.svibnja 2023., na parking prostoru provalio u vozilo iz kojeg je otuđio ručna kliješta, te je oštetio unutrašnjost vozila. Materijalna šteta cijeni se na oko 800€.

Nadalje, utvrđeno je postojanje sumnje da je 19.lipnja 2023., oko 01:33 sati u Splitu, na području Sućidra provalio u ljekarnu i otuđio lijekove.

Konačno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac  20. lipnja 2023. godine u trgovačkom centru iz trgovine otuđio opet različitih komada odjeće ukupne vrijednosti oko 230€.

Protiv 50-godišnjaka biti će pod neseno posebno izviješće kao nadopuna ranije podnesenih kaznenih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. Jedan dio otuđenih predmeta koji je prisvojio počinjenjem kaznenih djela je pronađen i biti će vraćen vlasnicima.

 

Sinoć oko 20 sati u Splitu u trafiku je ušla maskirana osoba te uz prijetnju nožem od uposlenog zatražila da mu preda novac, a kad je uposleni to odbio nepoznata osoba se udaljila. Na mjestu događaja izvršen je očevid. U tijeku kriminalističko istraživanje.

 

Narušavao javni red i mir pa prijetio policajcima

Jučer oko 13 sati zaprimljena je dojava kako u Splitu u dvorištu obiteljske kuće muškarac narušava javni red i mir. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja muškarac nastavlja s narušavanjem, prijeti policijskim službenicima te od istih traži da se fizički obračunaju s njim. Isti je uhićen uz uporabu sredstava prisile, zbog stanja u kojem se nalazio odveden je na pregled u bolnicu, a potom je priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Slijedi podnošenje prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje (čl. 139 st.3) i optužnog prijedloga zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 13 i čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button