Vijesti

65 godina braka Mirka i Ive Klišanin

https://www.gospa-sinjska.hr/wp/novosti/65-godina-braka-mirka-i-ive-klisanin/

U obiteljskoj kući Klišanin u Brnazama u subotu 20. siječnja, posebno je bilo veselo i raspjevano. Mirko i Iva Klišanin proslavili su 65 godina braka. Bila je to prilika da se okupe njihova djeca, unučad i praunučad. Mirko i Iva zahvalili su Bogu za život, ljubav i zdravlje. Iva narušenog zdravlja najviše vrijeme provodi u obiteljskom domu. Mirko će kazati da još može pješice doći iz Brnaza u Sinj. A najsretniji je što svake nedjelje može ići na svetu misu u novu crkvu sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

Sve je počelo u Podhumu gdje se je Mirko iz Miše zagledao u Ivu Sablić iz Podhuma. Kazat će Mirko, da se nije tada hodalo s djevojkom kao danas. Osjetili su u srcu da ih Bog poziva da sklope ženidbu. I to se je dogodilo  17. siječnja 1959. godine u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Podhumu. Ženidbenu privolu – u dobru i zlu, zdravlju i bolesti do kraja života, izrekli su pred župnikom fra Jozom Pripušićem. Bog im je dao troje djece, od kojih imaju devet unučadi i devet praunučadi.

Preko Livanjskog polja i Kamešnice život ih je doveo u Sinj i Brnaze pred svetkovinu Velike Gospe 10. kolovoza 1984. godine. Mirko je radni vijek proveo na radu u Njemačkoj, dok se Iva kući brinula za djecu i obitelj. Iako ih je život iz Podhuma doveo u Brnaze, Iva i Mirko ističu kako nikada nisu zaboravili svoje rodno mjesto i Livanjski kraj. Sretni su da se je kćerka udala u Podhum i što ima veliku obitelj koja se razgranala po livanjskom kraju i Hercegovini. Sa sinovima Jozom i Martinom i njihovim obiteljima u Brnazama provode u miru stare dane.

Promatrajući životni put Ive i Mirka možemo kazati da su se u njihovom životu ostvarile riječi iz Svetog pisma: ‘Tko u ljubavi ostaje, u Bogu ostaje i Bog u njemu’ (1 Iv 4, 16)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button