Sport

7 sinjskih juniora otputovalo na Europskom prvenstvo u ragbiju

Iz Sinja je otputovalo 7 naših juniora koji će nastupiti u Europskom prvenstvu u ragbiju 7 za juniore U 18. Hrvatska će nastupiti u skupini Trophy koje će se održati 24. i 25.07.2021. u glavnom gradu Latvije, Rigi pod vodstvom izbornika Hrvoja Bartolića.

Nakon što su naši juniori dominatnom igrom osvojili prvenstvo Hrvatske u ragbiju 7 za juniore, izbornik Bartolić je pozvao Marka Radana, Marina Šušnjaru, Mislava Šušnjaru, Luku Prološčića, Davida Domazeta, Luku Iliju Gašpara i Luku Vučemilo kao predstavnike RK “Sinj” koji će braniti boje reprezentacije.

Naime naši momci su se izborniku nametnuli sjajnom igrom ali i fizičkom spremom koja će zasigurno biti presudan faktor, jer rang natjecanja u kojem će sudjelovati naši momci je samo stepenicu ispod elitnog natjecanja. Pored Hrvatske u skupini Trophy će se natjecati domaćin Latvija, Švedska, Mađarska, Bugarska, Austrija, Luxemburg, Ukrajina, Izrael, Turska, Andora i Moldavija.

Našim momcima će ovo biti zasigurno lijep način da zaokruže sezonu, ali i da okrune svoje juniorske dane na najbolji mogući način, predstavljajući Hrvatsku i klub.

Trener Grčić je naglasio kako je iznimno ponosan na ovu generaciju koja je ove sezone unatoč svim zaprekama pokazala karakter te je siguran kako će biti pokretači igre reprezentacije.

Želimo našim juniorima sretan put u Latviju te izborniku i ostatku reprezentacije što uspješniji nastup!

banner

Povezani članci

1 Komentar

  1. Uz trenera Grčića i upravu kluba ponosni smo i većina nas građana što u našem gradu i sportu imamo takvu generaciju karakternih mladih ljudi i sportaša.

Back to top button