Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Osumnjičeni za kazneno djelo trgovanja ljudima

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, pet oštećenja tuđe stvari, četiri teške krađe i osam krađa.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježeno je deset prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom. Četiri osobe su teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Izdvojeno:

Osumnjičeni za kazneno djelo trgovanja ljudima

U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine.

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru sa 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pred dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka.  23. kolovoza je uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

Oštećenje više vozila i narušavanje javnog reda i mira: uhićen bugarski državljanin

U petak, 23. kolovoza II. Policijska postaja je zaprimila dojavu da na predjelu Bačvice osoba oštećuje osobna vozila. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, kojom prilikom su u ulici Kralja Zvonimira uočili mušku osobu kako udara u parkirane motocikle, kojom prilikom su dva motocikla pala na pod. Muškarac je uhićen i priveden u službene prostorije. Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjem bugarskom državljaninu.

Na mjestima događaja, odnosno u ulici Kralja Zvonimira i Bregovitoj ulici je obavljen očevid, gdje su utvrđena oštećenja na pet osobnih vozila i dva motocikla. Materijalna šteta na vozilima će se utvrditi naknadno.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja i da je 31-godišnjak istom prigodom vrijeđao djelatnicu kioska i razbacivao tisak. Zbog utvrđenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden je nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.

Provala u poslovni prostor

Nepoznati počinitelj je tijekom protekle noći provalio u poslovni prostor u Starom Gradu na Hvaru, te otuđio novac. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Za počiniteljem se traga.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button