Teme

Dr. Stipislav Jadrijević „preuzeo“ Vodovod i odvodnju Cetinske Krajine d.o.o.

U Službenom Glasniku Grada Sinja objavljena je odluka gradonačelnice Kristine Križanac o imenovanju Stipislava Jadrijevića za predstavnika Grada Sinja u Skupštinu trgovačkog društva Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o.

Ujedno je u istom broju Glasnika donesena odluka o smjeni Ankice Panza na isto mjesto.

Svjedoci smo tektonskih političkih promjena i donesenih odluka koje se događaju u Gradu Sinju, vijećnici Ivana Šabić i Zvonko Maras napuštaju NL dr.Jadrijevića, ujedno vijećnik Maras daje ostavku na potpredsjednika GV. Ostavku je dao i predsjednik GV Joško Kontić.

Vijećnici su javnu ponudu za IEC Sinjska alka („jahačka dvorana“) proglasili netransparentnom i potencijalno štetnom za gradski proračun i gradonačelnica Kristina Križanac je bila prisiljena donijeti odluku o poništenju javne nabave za izgradnju IEC Sinjska alka.

U novo stručno povjerenstvo nadležno za cjelokupni predmetni postupak javne nabave IEC Sinjska alka, gradonačelnica je postavila i dr. Stipislava Jadrijevića koji je na nedavnoj sjednici GV izjavio da „nema pojma o javnoj nabavi“.

I gradska sportska dvorana još nije gotova iako je otvaranje najavljivano mjesecima.

Ovim imenovanjem dr.Stipislava Jadrijevića u Vodovod i odvodnju Cetinske Krajine d.o.o. događa se kada slijedi izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Sinj, projekt težak 220 mil. kuna kojima će i dr.Stipislav Jadrijević posredno utjecati kome će pripasti kroz sustav nabave.

I ovdje postoje određeni problemi u projektu iako je gradonačelnica Kristina Križanac u siječnju 2018. izjavila „Ove godine će u Sinju raditi bageri više nego igdje u Dalmaciji!“. Mada do kraja 2018. ima još vremena, bagera nema na vidiku.

Je li se ovdje radi o krizi kadra NL dr.Jadrijevića, gubljenu odgovornosti i vjere u mogućnost kvalitetnog vođenja Grada i njegovih projekata ili o samovolji dr.Stipislava Jadrijevića, vrijeme će pokazati. Kako će dr.Stipislav Jadrijević uskladiti svoje življenje u Zagrebu i prisustva skupštinama Društva i sjednicama Povjerenstva teško je odrediti, ali dosadašnja praksa njegovog prisustva na sjednicama Grada Sinja je porazna.

Vrijedno je spomenuti da predstavnik Grada u firmi ima i novčanu naknadu koja je najveća od svih firmi u suvlasništvu Grada.

Povezani članci

4 Komentara

  1. Naš Stipica osim štaje vrsni dotur se razumi i u konje i restorane, zna i peć gips, zna vodit grad, razumi se i u nogomet kad je Junaka vodio, vodi dodjele priznanja, a evo u zadnju posta je stručnjak i za javnu nabavu i jahačke dvorane te komunalije kanalizaciju i vodovod.

    13
    1
  2. nezavisna lista se rastura ko bugarska skupština i izgleda je ekipa odlučila igrat na kartu doktorovog imena i sad ga svugdi guraju jer u nas je uvriđeno mišljenje da se nikad ne zna kad može zatribat doktor. a to posebno važi u doba oko izbora.

    14
    3
  3. Još samo fali da kod njega nosimo uzorak za trihinelu,pa će znat i ko koliko pršuta ima.

    9
    3
Back to top button