Vijesti

Počele dojave građana policiji o kršenju samoizolacije na području SDŽ – Postupanje policije vezane uz naloženu samoizolaciju

U protekla 24 sata (16./17. ožujka do 22 sata) izvršili smo provjeru 36 osoba vezano uz mogućnost kršenja mjera samoizolacije. Policija je na području PU splitsko-dalmatinske utvrdila kako je u tom periodu 8 osoba prekršilo mjeru samoizolacije koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se Državni inspektorat.
Policijski službenici postupat će po dojavama i zaprimljenim informacijama o mogućim kršenjima određenih mjera samoizolacije i ukoliko utvrdimo da se osoba ne pridržava rješenja sanitarnog inspektora o samoizolaciji, o tome ćemo izvijestiti Državni inspektorat kako bi mogli poduzeti daljnje mjere i radnje prema tim osobama, a sukladno zakonu.
Skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili.
Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Više informacija možete saznati na Službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu:
https://www.koronavirus.hr/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22 ili pozivom na broj 113

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button