Vijesti

Radovi u OŠ Marka Marulića u projektu E-Škole

Kako nas je izvijestio v.d. ravnatelja OŠ Marka Marulića, Marko Križanac u školi je krenuo projekt E-Škole koji provodi CARNET. Izgradnja mreže škole uključuje tri faze koje slijede jedna drugu: projektiranje, kabliranje i postavljanje aktivne mrežne opreme. U Školi se trenutno provodi kabliranje školske mreže koji je najzahtjevniji dio projekta, jer obuhvaća radove u svim učionicama i prostorima u kojim je predviđeno žično postavljanje mreže. U svaku učionicu će se postaviti pristupna točka za bežično spajanje na internet. U drugom dijelu projekta se predviđa postavljanje aktivne mrežne opreme na lokacijama i stavljanje u funkciju čitavog sustava.

Za roditelje naših učenika je najvažniji dio projekta E-Dnevnik, web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku (imenik, dnevnik rada, pregled rada i izvještaji). U situaciji nemogućnosti ulaska roditelja u zgradu škole i direktnog kontakta s razrednicima, ova aplikacija će omogućiti svakom roditelju pregled stanja njegovog djeteta poput ocjena, izostanaka i ostalih dostupnih informacija. Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija- poručuje ravnatelj Križanac.

Ulaskom u projekt škola dobiva sljedeće:

  • izgradnju lokalne računalne mreže škole sukladno planu projekta
  • opremanje zaposlenika škole koji sudjeluju u projektnim aktivnostima osobnim uređajem
  • opremanje odabranih učionica u školi opremom prema planu projekta
  • korištenje e-usluga prema planu projekta
  • korištenje e-sadržaja razvijenih u projektu (digitalni obrazovni sadržaji, scenariji poučavanja i slično)
  • edukaciju zaposlenika škole za korištenje e-usluga, e-sadržaja i primjenu IKT-a u obrazovanju, upravljanju i drugim procesima u školi.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bravo Marko.Svaka čast.Imas volju i upornost da stvari popravis na bolje.U zadnje vrijeme stalno se nešto oko škole radi,ali u pozitivnom smislu sto je svakako pohvalno!

Back to top button