Vijesti

Radovi na uređenju Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju

Približavanjem kraja školske godine intenzivirali su se radovi na uređenju Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju. Čini se sve da se učenicima omoguće što bolji uvjeti osposobljavanja za odlazak u svijet rada.

Tako je uz pomoć gradova i općina s područja Cetinske krajine nabavljena vrijedna oprema te su uređeni praktikumi, što će itekako olakšati rad i učenicima i njihovim nastavnicima. Ravnateljica Marica Barać nas je izvijestila o realiziranim aktivnostima.

  • Zahvalila bih se svim općinama i gradovima koji su prepoznali naše potrebe. Sredstvima koja nam je donirala Općina Hrvace nabavili smo CVS sustav, koji koriste učenici koji se obrazuju u sektoru Promet i logistika. Sredstvima koje nam je donirala Općina Otok smo uredili praktikum za vodoinstalatere. Uredili smo podove i unutrašnjost praktikuma, a postavljene su i nove pločice te slijedi postavljanje instalacija. Za stolarsku radionicu je nabavljena horizontalna bušilica za izradu okruglih i ovalno podužnih rupa pri izradi spojeva namještaja i građevinske stolarije. Stroj ima uz edukativnu i proizvodnu namjenu, a kupljen je sredstvima koja je donirao Grad Trilj. Zahvalila bih se gradovima Sinju i Vrlici, od čijih smo sredstava poboljšali kvalitetu obrazovanja učenika u elektrozanimanjima. Nabavili smo demonstracijsku ploču MA 2067, koja je odličan demonstracijski i edukativni alat koji simulira stvarne uvjete u električnim instalacijama niskog napona.Ista će biti od velike pomoći za učenike koji se pripremaju za strukovna natjecanja. Još jednom hvala svima koji su prepoznali naše potrebe – rekla je ravnateljica Barać.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button