Politika

GO HDZ Sinj – nepoštivanje zakona u režiji Mosta i Mira Bulja

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo u cijelosti:

Ovaj vikend imali smo priliku vidjeti na koji način g. Bulj namjerava provoditi politiku Grada. Naime na niz mjesta u Gradu bez izdanog rješenja i odobrenja, bez plaćanja propisane naknade g. Bulj je suprotno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe i referenduma, nezakonito postavio samostojeće plakate na nekoliko lokacija u našem Gradu.

Ovdje se ne radi samo o nepoštivanju zakona, nego prvenstveno o vjerodostojnosti. Kako će čovjek koji pretendira da bude gradonačelnik, kojeg usput planira voditi iz Zagreba, tražiti da građani provode i primjenjuje gradske propise, da plaćaju propisane poreze i naknade, kada on sam to ne čini.

Još skandaloznije, njegov kandidat za zamjenika g. Bobeta koji bi trebao voditi Sinj dok je g. Bulj na udobnoj i dobro plaćenoj saborskoj fotelji u Zagrebu, pozira kraj nezakonito postavljenog panoa. Nismo ni očekivali da isti poznaje zakonodavni okvir i propise grada, ali smo barem očekivali dolazak na sučeljavanje u eteru Hit radija i iznošenje svojih stavova pred građanima Sinja, a što je isti odbio.

Nezakonitost smo uredno u subotu prijavili komunalnom redarstvu Grada, pa očekujemo sada kada su uhvaćeni u nezakonitim radnjama, „s prstima u medu“ da će uredno podnijeti zahtjev i platiti Gradu Sinju što ih pripada.
Još žalosnije od svega, je bilo vidjeti postavljanje plakata i poruka g. Bulja na zidine Sinjske tvrđave i korištenje jednog od najprepoznatljivijih simbola Sinja u dnevno političke svrhe. Sinjska tvrđava je „kultno i sveto“ mjesto Sinjana na kojoj su naši pradjedovi uz pomoć nebeske zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske zlatnim slovima ispisali najljepše stranice naše povijesti i nitko nema pravo to zlouporabiti, pogotovo u političke svrhe.
GO HDZ-a Sinj najoštrije osuđuje ovakvo postupanje i politiku, koje naš Grad vodi nazad, a ne naprid.

Povezani članci

Back to top button