Crna kronika

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježene su dvije prijetnje, dvije krađe, teška tjelesna ozljeda i dvije neovlaštena proizvodnje i promet drogama.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, na području PU splitsko-dalmatinske u protekla 24 sata zabilježeno je devet  prometnih nesreća, od kojih sedam s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvajamo: 

Pronađen i oduzet amfetamin i tablete za potenciju

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljena trgovina. Dana 03.06.2021.godine izvršena je pretraga stana u Splitu kojeg koristi 47-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 150 grama droge amfetamin, 0.4 grama droge marihuane, 425 grama smjese za povećanje mase, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i 135 komada tableta za potenciju. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih  kaznenih djela, uz kaznenu prijavu 47-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Informacija

Policijski službenici Policijske uprave splitsko dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilje u obitelji, teška tjelesina ozljeda u pokušaju, tjelesna ozljeda  i nametljivo ponašanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena je sumnja da je 27-godišnjak u vremenskom periodu od  ožujka do svibnja 2021. godine u više navrata verbalno i fizički napadao svoju 21-godišnju trudnu nevjenčanu suprugu te je jednom prilikom istu gurnuo niz stepenice u hodniku zgrade. Nakon što je ista odselila, 27-godišnjak je svakodnevno pokušavao stupiti u neželjeni kontakt s njom putem telefona. Također je potvrđena sumnja da je 27-godišnjak, u istome vremenskom periodu kada je pokušava stupit u kontakt s nevjenčanijom suprugom, svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela nametljivo ponašanje i prijetnja na štetu 49-godišnjakinje (član obitelji od gore navedene 21-godišnjakinje) na način da je pokušavao stupiti u neželjeni kontakt da bi jednom prilikom uputio prijetnju 49-godišnjakinji držeći pušku u ruci. Temeljem naloga suda izvršena je pretraga stanova koje koristi 27-godišnjak te su tom prilikom pronađene  i oduzete tri puške i pištolj koje legalno posjeduje 66-godišnjak (član obitelji od 25-godišnjaka), dok je pronađena i oduzeta jedna zračna puška za koju 66-godišnjak nije imao važeći oružani list, te će zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 27 zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima protiv istoga biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.  Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, uz kaznenu prijavu, dana 03. lipnja 2021.godine  27-godišnjaka predan pritvorskom nadzorniku.

Razbojništvo

Dana, 02 lipnja 2021.godine u Splitu izvršeno je kazneno djelo razbojništva uz uporabu sile na štetu 73-godišnjaka od strane njemu poznate osobe. Na okolnosti ovoga događaja provodimo kriminalističko istraživanje.

Zadobila teške tjelesne ozljede

Sinoć oko 23.40 sati u Splitu,  u fizičkom napadu od strane poznate osobe teške tjelesne ozljede (lom rebra) zadobila je 60-godišnjakinja. Na mjestu događaja je izvršen je očevid. U prostorijama policije nalazi se osoba koju dovodimo u svezu s ovim događajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Akcija u prometu „Faktori rizika“

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske  u vremenu od 05./06.lipnja od 23.00 do 06.00 sati,  provest će se operativna akcija „Faktori rizika“: alkohol-.brzina-pojas/kaciga-mobitel“. Policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije nadzirati i kontrolirati promet i biti posebno usmjereni na najteže prometne prekršaje zbog kojih se događaju i najteže prometne nesreće.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako ne bi doveli u opasnost vlastiti život, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikli.

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija tijekom cijelog ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem  pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja.
Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Povezani članci

Back to top button