Politika

“Sudski vještak utvrdio – predsjednica GV Žana Majić dostavila Sudu lažne potpise”

Dopis Ivana Bugarina prenosimo izvorno i u cijelosti: 

U cilju zaštite interesa građana i grada Trilja podnesen je Prijedlog radi obnove spora Visokom upravnom sudu koji se trenutno nalazi u proceduri.

Visoki upravni sud RH je 13. travnja 2022. poništio odluku Ministarstva pravosuđa i uprave RH od 14. veljače 2022. te je na taj način donio Odluku o neodržavanju izbora za Gradsko vijeće u Gradu Trilju.

Odluku suda smo poštujući institucije hrvatske države prihvatili. Međutim, neposredno nakon donesene Odluke su se iskristalizirale nove spoznaje, prikupljen je dokazni materijal koji je obrađen te su na taj način utvrđeni razlozi zbog kojih bih se podnio zahtjev za obnovom spora.

Utvrđeno je da je u navedenom sporu osim tužiteljice Žane Majić, predsjednice Gradskog vijeća Grada Trilja i kao tuženika Ministarstva pravosuđa i uprave RH, kao zainteresirana osoba, trebao učestvovati Grad Trilj. Međutim, u navedenom postupku sud po službenoj dužnosti, a niti stranke nisu obavijestile zainteresiranu osobu Grad Trilj da sudjeluje u navedenom sporu pa je na taj način počinjena bitna povreda odredbi iz Zakona o upravnim sporovima. Navedeno ukazuje na zaključak da je  Gradu Trilju uskraćena mogućnost za dostavu dokaza. U skladu s navedenim Grad Trilj, kao zainteresirana osoba smatra da Visoki upravni sud RH temeljem zakonske regulative treba dopustiti obnovu spora te prijašnju odluku staviti izvan snage u cijelosti što je u Prijedlogu za obnovom spora i naznačeno.

Zatraženo je vještačenje potpisa Marina Dukića, gradskog vijećnika na nezavisnoj listi Ivana Šipića, na Dopuni Prijedlogu Odluke o privremenom financiranju te je vještačenjem sudskog vještaka utvrđeno da na istoj Dopuni prijedloga nije potpis Marina Dukića, što ukazuje da se odluka suda temelji na krivotvorini. Radi navedenog Grad Trilj je podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog kaznenog djela vezanog uz krivotvorenje isprave, a koji postupak je u tijeku. Iako se prostim okom vidi razlika između potpisa, jedino mjerodavno tijelo u ovom slučaju je Općinsko državno odvjetništvo kojemu je, kako je prethodno navedeno, prijava i podnesena.

Još je nekoliko postupaka u tijeku zbog sumnje da se radi o kršenju Zakona, o čemu će ukoliko se pokaže točnim, javnost biti pravovremeno obaviještena.

Iz navedenog je razvidno zbog čega kao gradonačelnik neću sudjelovati u radu Gradskog vijeća Grada Trilja sve dok se pravni postupak ne dovede do razine koja će rasvijetliti spor, odnosno dok to zakonski okviri dopuštaju.

U ovom trenutku Grad Trilj se financira na temelju Odluke o financiranju nužnih rashoda, iako sam pripremio Proračun, tako će biti do daljnjega.

Obveza i dužnost svih koji su izabrani od strane građana je da postupaju po Zakonu u interesu svojih građana i Grada Trilja, što u ovom slučaju i činimo!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button