Vijesti

Splitsko-dalmatinska županija se sustavno bavi poboljšanjem uvjeta turističke ponude u privatnom smještaju

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja istaknuo je u srijedu, na press konferenciji uoči 2. Kongresa obiteljskoga smještaja, kako se Županija već dugi niz godina sustavno bavi poboljšanjem uvjeta turističke ponude u privatnom smještaju. „Još se sjećamo projekta sufinanciranja gradnje bazena, koji su imali izuzetno pozitivan turistički učinak u našoj Zagori. Također, pokrenuli smo i projekt „Ambasador turizma“, putem kojega smo stvorili jedan brend sustava kvalitete za sve privatne iznajmljivače koji žele i mogu više“, rekao je Čogelja i dodao kako je Splitsko-dalmatinska županija prva u državi digitalizirala sve podatke vezane uz privatne iznajmljivače.

Predsjednica Hrvatske udruge obiteljskoga smještaja Barbara Marković rekla je kako je prošle godine organiziran prvi ovakav kongres. „Ove godine idemo u punoj snazi i to u hotelu Radisson 27. i 28. ožujka s početkom u 9 sati i 30 minuta. Imamo dva dana programa s međunarodnim predavačima koji će doći predstaviti svoje udruge i projekte. Vidjet ćemo kako se radi u susjedstvu te koje su naše prednosti i mane u odnosu na druge“, zaključila je Marković.

Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović navela je podatak prema kojemu je gotovo 70 posto smještajnih kapaciteta Splitsko-dalmatinske županije u obiteljskom ili privatnom smještaju. „U ova dva dana ćemo saznati kako odgovoriti na izazove koje postavlja tržište i pri tome biti profesionalan. Očekuju nas vrhunski predavači pa pozivam sve na ovaj kongres kako bismo zajedno podigli kvalitetu naše ponude“, rekla je Vladović.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button