Vijesti

Javni poziv za predlaganje programa i projekata u Programu javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Sinja za 2024. godinu.

Grad Sinj otvara savjetovanje s javnošću oko prijedloga Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Sinja za 2024. godinu.

Javno savjetovanje otvoreno je od 4. prosinca 2023. godine do 14. prosinca 2023. godine, a zainteresirani mogu svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe poslati putem odgovarajućeg obrasca do navedenog roka na e-mail adresu: info@sinj.hr

Ovim programom osiguravaju se sredstva za rad Gradskog društva Crvenog križa Sinj, sredstva za zapošljavanje žena u projektu u okviru Programa „Zaželi dobro“ – IV. faza, koji se financira iz evropskog socijalnog fonda, Također se osiguravaju sredstva za refundaciju troškova proizašlih iz subvencioniranja smještaja djece u ustanovama predškolskog odgoja na području Grada Sinja sukladno odredbama čl. 11. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Sinja. Cenzus prihoda za 2024. godinu, kao kriterij za dodjelu pomoći prema odredbama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Sinja, utvrđuje se u slijedećim iznosima:

– samac…………………………… 159,27 eura

– dvočlana obitelj………………. 212,36 eura

-tročlana obitelj……………….265,45eura

– za svakog slijedećeg člana…………………………………+53,09 eura

Sredstva planirana za socijalnu skrb u Razdjelu 1 – Ured Grada, raspoređuju se kroz slijedeće aktivnosti i projekte: I. AKTIVNOSTI I PROJEKTI IZ SOCIJALNE SKRBI

1. Pomoć socijalno ugroženim obiteljima _________________665.000,00 eura

Ovim potporama omogućavaju se novčane pomoći samcu, obitelji ili kućanstvu koji nisu u mogućnosti, svojim radom ili na neki drugi način, zadovoljiti osnovne životne potrebe, osiguravaju se sredstva kojima se financira nabava prehrambenih i higijenskih proizvoda za podjelu u socijalnoj samoposluzi, i financira rad udruga čija je djelatnost socijalno-humanitarnog karaktera. Također se osiguravaju sredstva za refundaciju troškova umanjenja ili oslobađanja korisnika od plaćanja programa predškolskog odgoja u dječjim vrtićima na području Grada Sinja.

1.1. pomoći u novcu (građanima, kućanstvima i udrugama) 605.000,00 eura 2 1. 2. pomoći građanima i kućanstvima u naravi 60.000,00 eura

2. Sufinanciranje predškolskog odgoja i novčana pomoć roditeljima djece 250.000,00 eura

2.1. Sufinanciranje predškolskog odgoja 130.000,00 eura

2.2. novčana pomoć roditeljima djece koji su ostvarili pravo na upis u dječji vrtić, ali nisu mogli biti upisani zbog popunjenosti kapaciteta 120.000,00 eura

3. Sufinanciranje nabavke udžbenika za učenike srednjih škola 26.000,00 eura

4. Naknade za novorođenu djecu 580.000,00 eura

5. Sufinanciranje rada Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Sinj __________45.000,00 eura

6. Potpore za rad udruga iz Domovinskog rata i udruga iz socijalne skrbi 50.000,00 eura

6.1. Potpore za rad udruga iz Domovinskog rata Ovim potporama želi se omogućiti udrugama djelovanje na profesionalnom osposobljavanju i produktivnom uključivanju svojih članova u društvo, te čuvanju i promicanju istine o Domovinskom ratu.

6.2. Potpore za rad ostalih udruga iz područja socijalne skrbi Ovim potporama želi se omogućiti udrugama iz područja socijalne skrbi djelovanje na ostvarivanju statusa, zaštiti i promicanju prava osoba s invaliditetom, na njihovom profesionalnom osposobljavanju i aktivnom uključivanju svojih članova u različite sfere života šire društvene zajednice.

7. Program zapošljavanja žena „ZAŽELI DOBRO“ –IV: faza _______ ____________ Ovim programom omogućava se zapošljavanje žena na poslovima pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Program se financira iz sredstava europskog socijalnog fonda u cijelosti.

8. Javni radovi _____10.000,00 eura

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button