Vijesti

Željko Viculin dobitnik nagrade Hrvatskoga centra za dramski odgoj

Povjerenstvo za nagrade i priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj radilo je u sastavu Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Pule, Vladimir Krušić, dramski pedagog iz Zagreba te Ines Škuflić Horvat, dramska pedagoginja iz Zagreba. Povjerenstvo je razmotrilo sve pristigle nominacije te odlučilo da nagrade i priznanja za 2023. godinu ponesu sljedeći dobitnici:
1. IVANKA KUNIĆ, učiteljica, dramska pedagoginja i prosvjetna savjetnica u mirovini dobitnica je Nagrade za trajan doprinos dramskom i kazališnom odgoju koji je ostvaren dugogodišnjim odgojnim i stvaralačkim dramskim radom u školi te metodičkim oblikovanjem u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima
2. TIBOR MARTAN, dipl. etnolog i pedagog te specijalist dramske pedagogije iz Madžareva, zaposlen u OŠ Visoko-dobitnika je Priznanja za izniman doprinos dramskom odgoju te zavičajnoj kulturi lokalne zajednice ostvaren pokretanjem brojnih akcija, projekata i kulturnih manifestacija te sustavnom i znalačkom uporabom kazališnog medija i dramskopedagoških metoda u kreativnom radu s djecom i mladima u školskim te izvanškolskim okružjima.
3. ŽELJKO VICULIN, voditelj Sinjskog pučkog kazališta dotnik je Priznanja za poseban doprinos promicanju i razvijanju dramskog i kazališnog odgoja u lokalnoj zajednici ostvaren osnivanjem i dugogodišnjim vođenjem Dječjeg dramskog studija i Dramskog studija mladih u Sinjskom pučkom kazalištu.
4. dr. sc. VLADIMIR KRUŠIĆ, dramski pedagog u nemirovini iz Zagreba dobitnik je Priznanja za uređivanje Zbornika umjetničko-znanstvenog simpozija Zvjezdani Ladiki u čast, koji pridonosi dubljem razumijevanju i vrednovanju temelja suvremenog dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj te u širem međunarodnom kontekstu.
5. dr. sc. MAŠA RIMAC JURINOVIĆ, viša asistentica na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, specijalistica dramske pedagogije dobitnica je Priznanja za doprinos nacionalnoj znanosti u području kazališta za djecu i mlade ostvaren izdavanjem autorske znanstvene monografije Kako djeca opisuju svoje kazalište.
6. KATARINA KOLEGA, novinarka, teatrologinja i dramska pedagoginja dobitnica je Priznanja za autorsko oblikovanje i uređenje monografije Pričaj mi o Ribnjaku – 70 godina uspomena.
7. MAJA SVIBEN, dramaturginja i dramska pedagoginja dobitnica je Nagrade za kontinuiran dugogodišnji uspješan dramskopedagoški rad i poseban doprinos i promociju hrvatske dramske pedagogije u europskom kontekstu.
8. MATILDA MARKOVIĆ, dipl. učiteljica RN, lutkarska pedagoginja, specijalistica dramske pedagogije dobitnica je Nagrade za izniman doprinos dramskom odgoju u Hrvatskoj ostvaren sustavnim dramskopedagoškim radom u školskom, izvanškolskom i akademskom okružju, aktivnostima na njegovanju zavičajne kulturne baštine, iniciranjem i osmišljavanjem edukacija, projekata i akcija, među kojima se posebno ističe pokretanje smotre „Lutkarska zraka“.
9. IVA NEMEC, specijalistica dramske pedagogije dobitnica je Nagrade za izniman doprinos afirmiranju i razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj i van njezinih granica ostvaren pokretanjem brojnih dramskopedagoških projekata i akcija, među kojima se posebno ističe objavljivanje autorskog priručnika Početnica kamišibaja, drevne izvedbene umjetnosti pripovijedanja koju već niz godina radionicama i predstavama posvećeno promiče.
10. KSENIJA ROŽMAN, dramska pedagoginja dobitnica je Nagrade Hrvatskoga centra za dramski odgoj za trajan doprinos dramskom odgoju i pedagogiji u Hrvatskoj.
11. SNJEŽANA ČUBRILO, učiteljica Hrvatskoga jezika, dramska pedagoginja-mentorica dobitnica je Nagrade za trajan doprinos dramskom odgoju i pedagogiji u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim kreativnim dramskim radom u školi, unošenjem dramskopedagoških metoda u nastavnu praksu, suradnjom na oblikovanju kurikuluma dramskog odgoja, posvećenim radom s ranjivim skupinama, vođenjem brojnih edukacijskih radionica, suradnjom u zahtjevnim projektima Centra te predanim radom u upravnim tijelima Centra.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button