Vijesti

U Sinju otvoreno igralište za obitelj i djecu – Family point

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta danas su svečano otvorili Family Point igralište u Sinju koje se nalazi ispred Gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo.

Gradonačelnik Bulj kazao je da Family Point igralište ulaganje u budućnost:

‘ Imamo dosta sportskih infrastrukturnih projekata koje ćemo kandidirati za EU sredstva. Potrudit ćemo se koliko god možemo da napravimo igrališta kao što je ovaj Family Point. A sam projektant je kazao da je ovo jedno od najljepših igrališta u Republici Hrvatskoj ovakvoga tipa.“, istaknuo je Gradonačelnik.

Riječ je o novom objektu izgrađenom na 802 kvadratna metara, a cilj mu je okupljanje obitelji, psihofizički razvoj djece i socijalizacija.

Sam objekt podijeljen je na tri zone i to na fitness zonu, dječje igralište te sportsku i piknik zonu.

Piknik zona opremljena je s dvije klupe u čijoj je neposrednoj blizini i školica.

U Fitness zoni su dvije fitness sprave i sprave za vanjsku teretanu te antistres gumenom pločom debljine 4,5 cm. Sve sprave u potpunosti su prilagođene djeci s posebnim potrebama i invalidima.

Radovi su počeli pred kraj listopada prošle godine, a vrijednost radova iznosila je 223.449,83 eura, kazao je gradonačelnik Bulj:

„Pola milijuna kuna smo dobili od Ministarstva, kandidirali smo se na još neke natječaje tako da neće biti velik iznos što se tiče samoga Grada. Čeka nas i biciklistička staza do Piketa, provedena je javna nabava sa Županijskim cestama, dvorane dvije na Junakovom igralištu, gdje je istočna tribina. Također, na Hipodromu smo kandidirali za štalu 3 milijuna eura za rekonstrukciju… Nastojat ćemo obnoviti sva igrališta po mjesnim odborima.“

Igralište je namijenjeno prvenstveno djeci, počevši od navršene 3. godine života, kazao je dogradonačelnik Bobeta:

‘Imamo i određeni broj sprava za odrasle koje se nalaze s vanjske strane ograde. Unutra se nalazi 11 sprava vrhunske kvalitete, sve je popločano ili pokriveno umjetnom travom i gumom. U sredini, gdje je lijepo nacrtana sinjska alka, imamo i fontanu za osvježenje, okolo su klupe s naslonom. Najveću pozornost smo dali djeci s invaliditetom i posebnim potrebama.’

Sva djeca iz Sinja i okolice će ovamo dolaziti i koristiti ovo igralište, kazao je dogradonačelnik Bobeta:

‘Imamo i jedan specifičan koš koji djeca mogu koristiti, mogu igrati nogomet, spuštati se niz tobogane i koristiti ljuljačke. Vidimo da je izvođač dobro napravio posao, predstoji nam uređenje prostora oko samog igrališta, da se tu posije prirodna trava. Na zadovoljstvo svih nas i naše djece i roditelja mislim da će ovo biti jedan u nizu ovakvih projekata.’

Ovaj iznimno vrijedan javni sadržaj blagoslovio je sinjski gvardijan fra Marinko Vukman.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button