Vijesti

Učenici OŠ fra Pavla Vučkovića osvojili drugo mjesto na državnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda”!

U Srednjoj školi Čakovec jučer, 10. svibnja, nakon višemjesečnih priprema održana je državna razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda” na kojoj je sudjelovalo preko 400 učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih mentora iz svih krajeva Hrvatske koji su ostvarili najbolje rezultate na provedenim županijskim natjecanjima u ožujku.

U velikoj su konkurenciji na državnome natjecanju izvrstan uspjeh ostvarili učenici sinjske Osnovne škole fra Pavla VučkovićaIvan Cvitanušić (7. r.), Dorian Vidić (7. r.) i Katarina Galić (8. r.) – koji su zasjeli na tron osvojivši drugo mjesto s ukupno 118 bodova, samo jednim bodom manje od prvoplasiranih učenika. Mentorica im je učiteljica hrvatskoga jezika Matea Sučić. Učenici su se marljivo pripremali čitajući tri književna djela – „Trči… Ne čekaj me!” Bojane Meandžija, „Moja baka je zmaj” Melite Rundek te „Zeleni pas” Nade Mihelčić. Svaku je prijavljenu školu predstavljao tročlani tim koji je individualno odgovarao na pitanja kojima su pokazali poznavanje zadanih književnih djela, informacijsku i čitalačku pismenost te su se njihovi rezultati zbrojili u konačan rezultat škole.

O velikome interesu za natjecanje svjedoči činjenica da je u Nacionalnome projektu za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja „Čitanjem do zvijezda”, koji je verificiran i ima pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje, ove godine sudjelovalo čak 220 osnovnih i 35 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske uz nekoliko škola iz susjednih zemalja. Slavljenju knjige i čitanja pridonijela je i svečana atmosfera u kojoj je protekla provedba državne razine natjecanja te književni susret s književnicom Bojanom Meandžija na kojemu su učenici imali priliku družiti se i proživjeti na najvišoj razini ono čime su bili zaokupljeni proteklih mjeseci.

Čestitke učenicima na izvrsnom uspjehu te najljepšoj promociji čitanja, svoga grada i škole

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button