Politika

Klub vijećnika HDZ-a – “Gradonačelniče, da je bilo radit štogod ?!”

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Gradsko vijeće Grada Sinja u više od 5 mjeseci ove godine, sastalo se tek jednom i to 27. veljače ove godine raspravivši pritom tek tri točke vezano uz 2024. godinu, a uskoro se i bliži zakonski rok od tri mjeseca u kojem će zbog nesastajanja Vijeće biti raspušteno.

Razlog je i više nego očit. Gradonačelnik Miro  Bulj cijeli grad i njegov razvoj stavio je na zadnju kartu – kartu svog još jednog  saborskog mandata, četvrtog u nizu, a koji Sinju u prethodnih 8 godina nisu donijeli apsolutno ništa. Miro Bulj, politikom „Ja bi još botu“ osigurao je sebi izdašne saborske privilegije i za iduće četiri godine, dok izborna obećanja s lokalnih izbora ostaju mrtvo slovo na papiru.

Nema novih radnih mjesta i investitora, nema kapitalnih investicija i boljeg života u Sinju. Nema povratka mladih iz inozemstva, nema POS stanova,  nema novih grobnih mjesta, nema pothodnika ispod rotora kod Doma mladih, nema brze ceste Kukuzovac-Križice, nema zaobilaznice Sinja, nema parkinga i proširenja ceste kod Doma zdravlja. Nema brzog i optičkog interneta, nema izmjena Baze nerazvrstanih cesta.

Najžalosnije od svega nema ni NOVE KATASTARSKE IZMJERE – koja se o trošku države uspješno provodi u susjednim Hrvacama,  Trilju i cijeloj Hrvatskoj i koja građanima rješava imovinsko pravne odnose, a koje naši sugrađani plaćaju vlastitim novcem u dugotrajnim sudskim postupcima.

Rekli bi  „grad u kojem sve cvate“ i koji je još jednom Miro Bulj stavio na čekanje, barem dok ne završe sljedeći EU izbori, pa nema potrebe da se Gradsko vijeće koje bi trebalo raditi prvenstveno na dobrobit i korist svojih građana te odlukama kreirati budućnost i tempo kojim će se naš Grad razvijati, uopće sastaje, kamoli što odlučuje. Ovakvim neradom i ne donošenjem odluka u konačnici najviše gube naši građani, što je u najmanju ruku žalosno i poražavajuće.

KLUB VIJEĆNIKA HDZ-a SINJ

Stipe Perić, predsjednik

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button