Vijesti

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije: Mladim ljudima želimo pomoći u odabiru

U subotu je u Splitu održana manifestacija na kojoj su budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima predstavljeni srednjoškolski programi na području Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban ističe kako je pred osnovnoškolcima razdoblje kada kreiraju svoj život. “Ja znam da u ovoj brzom tempu življenja i promjeni tehnologija i život se može preokrenuti i preusmjeriti. Ali ipak danas imaju onaj početni korak, danas se mogu upoznati, pitati sve o školi koje ih zanimaju. Sve škole spodručja Splitsko-Dalmatinske županije, srednje škole, gimnazije, danas prezentiraju svoje aktivnosti, svoje projekte i ne samo nastavne projekte, nego i ono što rade dodatno kroz dodatne aktivnosti. Kroz volantilizam, što rade dodatno u sportskim natjecanjima i svemu ostalome. Dakle, sve im je danas ovdje prezentirano sa strane svih škola Splitsko-Dalmatinske županije. Na njima je da odaberu”, poručio je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić izjavio je kako više od četiri i pol tisuće učenika nastavlja daljnje obrazovanje u srednjim školama. “Mi smo s ovom manifestacijom željeli njima izići u susret, odnosno pomoći im u konačnom odabiru, koji je za njih prvi važni odabir u životu, da oni na licu mjesta dobiju informaciju, da razjasne nekakve nedoumice, ako su ih imali, dobiju dodatne informacije kako bismo im olakšali konačni izbor. Pripremili smo za tu svrhu i jednu brošuru, u kojoj mogu pronaći sve važne informacije jer zaista kod nas u Spletsko-Dalmatinskoj županiji nude se svi programi. Mi smo se pobrinuli ove godine da imamo dovoljno upisnih mjesta, nešto više od 5000 upisnih mjesta, treba biti mjesta za svakoga”, izjavio je Đonlić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button