Vijesti

Nastavak provođenja intenzivnog nadzora i kontrole prometa: sankcionirano 120 prometnih prekršaja

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavlja se provođenje pojačanog nadzora i kontrole prometa na cestama.

Jučer, 29. svibnja 2024.godine u vremenu od 15 do 23 sata policijski službenici kontrolirali su vozače na prometnicama od Trogira do Splita.

Obavljen je nadzor nad 263 vozila, a utvrđeno je i sankcionirano 120 prometnih prekršaja različite vrste od vožnje pod utjecajem alkohola, nenošenja zaštitne kacige, vožnje bez položenog ispita, te vožnje bez potrebne kategorije. Četiri vozača su sankcionirana zbog vožnje tehnički neispravnih motocikala i mopeda, tri vozača su sankcionirana zbog nepropisna prijevoza djeteta na motociklu, a veliki broj prekršaja vozača mopeda i motocikala odnosio se na vožnju u suprotnom smjeru ( njih čak 18).

Oko 17:50 sati na području Trogira zaustavljen je vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.67 g/kg. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja koji je upravljao vozilom bez vozačke dozvole i unatoč izrečenoj mjeri zabrane upravljanja. Izdana mu je naredba o zadržavanju do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno obrađen i priveden na sud.

Također, na području Trogira zaustavljen je vozač mopeda koji se nalazio pod utjecajem alkohola od 0.55 g/kg kojemu je istekla i vozačka i prometna dozvola i nije nosio zaštitnu kacigu.

Na području Splita zaustavljen je vozač koji je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u iznosu od 1.07 g/kg, a na motociklu je prevozio dijete.

Opisana ponašanja sankcioniranih vozača opasna su za njih, ali i za sve ostale sudionike u prometu. Nenošenje zaštitne kacige, vožnja tehnički neispravnih vozila, a posebno vožnja pod utjecajem alkohola su teški prometni prekršaji.

Neodgovornim ponašanjem u prometu pojedini sudionici ugrožavaju sebe i druge, te negativno utječu na sigurnost prometa na cestama.

Policijski službenici nastaviti će provođenje nadzora u cilju podizanja razine sigurnosti na cestama Splitsko-dalmatinske županije, ali i sankcioniranja najneodgovornijih vozača.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button