Vijesti

Aeroklub Sinj – Počela obuka pilota zrakoplovnih jedrilica

Aeroklub Sinj je prošlog tjedna započeo sa letenjem kao praktičnim dijelom školovanja svojih novih članova, polaznika ovogodišnje jedriličarske obuke. Radi se sa sedam kandidata koji su uspješno prošli teorijski dio školovanja te položili pisane i usmene testove znanja i na kraju, zadovoljili kriterije na specijalističkom zdravstvenom pregledu.

Letenje se provodi na aerodromu Sinj sa dvije skupine pod vodstvom i nadzorom dvojice nastavnika letenja a koristi se školska dvosjedna jedrilica Blanik L13 i avion za vuču jedrilica Morane Socata Rally 180 TS, oba sredstva u vlasništvu sinjskog aerokluba. Aeroklub Sinj niz godina u kontinuitetu ima registrirane svoje dvije škole za osposobljavanje letačkog osoblja i to školu padobranstva i školu pilota zrakoplovnih jedrilica. Svaka od njih ima svoj Program školovanja i obuke odobren od nadležnih institucija RH a klub je i ove godine osigurao sve potrebne resurse i potporu da bi se Programi mogli realizirati.

“Kao i dosadašnjih godina, aeroklub je oplovio sve svoje letjelice i padobrane, nabavio potrebne količine avionskog goriva i maziva, zadržao uvjete za valjan certifikat uporabe aerodroma, osigurao angažman svojih nastavnika, pilota i mehaničara, ukratko kazano, pravodobno je ostvario sve preduvjete za neometanu provedbu školovanja i obuka, kako svojih jedriličara tako i padobranaca. Treba reći da i ove godine članovi aerokluba velikim dijelom participiraju u troškovima, kako ovima vezanim za obuke tako i troškovima treninga i natjecanja” – navode iz sinjskog aerokluba.


Prestankom kišnog razdoblja, uskoro će uslijediti velika košnja, baliranje i odvoz sijena sa aerodromskih površina za potrebe Konjičkog kluba Alkar što je praksa dobre suradnje ova dva sinjska kluba kroz zadnjih nekoliko godina.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kod ove ekipe godinama sve štima kako triba; stvaraju se novi kadrovi, nabavlja se vrijedna oprema, ostvaruju se vridni sportski rezultati, organiziraju se natjecanja i letački programi, aerodrom je stalno u funkciji, suradnja sa drugim sinjskin klubovima… Koliko sam upratio a jesam, ipak imaju veliku manu a to je da se ne daju “utakat” u komać lokalnih političara. Kika ih je tila potrat sa aerodroma pa se odbila o čvrstu argumentaciju i državne institucije koje su stale na stranu kluba, tj. propisa. Ni ona a ni Miro ih nisu pozivali na prijeme povodom osvajanja naslova ekipnih državnih prvaka i to 3 puta u zadnji 5 godina. Momci i divojke, ako oćete tretman od općinara, utakajte se u njihovo rednje pa skrećite di oni oće a onda nek vam Bog pomogne.

    1
    2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button