Vijesti

Policijski bilten SDŽ – izvršili više krađa parfema iz prodavaonice

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, dvije prijevare, dvije računalne prijevare, dva oštećenja tuđe stvari, tri krađe i neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U posljednja 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih nesreća od kojih su u četiri nesreće jedna osoba teže, a tri lakše ozlijeđene.

Izdvajamo:

Omiški policajci jučer su se istakli – dovršena dva kriminalistička istraživanja, a jedno u tijeku

Pronađen marihuana i laboratorij za uzgoj stabljika marihuane

Policijski službenici policijske postaje Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, temeljem naloga suda, jučer je izvršena pretraga kuće i drugih prostorija na omiškom području, a koje koristi spomenuti 46-godišnjak, tom prilikom pronađeno je i oduzeto 52 grama droge marihuane, 42 zasađene stabljike marihuane koje su se nalazile u improviziranom laboratoriju te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 46-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden pritvorskom nadzorniku

Uhićena dvojica muškaraca koja se dovode u svezu s krađama iz prodavaonice

Policijski službenici Policijske postaje Omiš jučer su pronašli i uhitili dvojicu muškaraca koji se dovode u svezu s više izvršenih krađa parfema iz prodavaonice na području Policijske uprave splitsko dalmatinske. Kod istih je pronađeno i oduzeto više predmeta za koje se sumnja da su otuđeni. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Omiš: upravljao motociklom pod utjecaje alkohola i droge dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova

Jučer, 6. lipnja 2024. godine oko 01.20 sati u Omišu na D-8 prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Omiš pokušali zaustaviti vozača motocikla koji je s ciljem da pobjegne naglo ubrzao i skrenuo u sporednu ulicu, ubrzo je pronađen, uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je 33-godišnjak upravljao motociklom pod utjecajem alkohola (0.94 g/kg) i droge, a sve dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako je motociklu kojim je upravljao istekla prometna dozvola. 33 -godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nad spomenutim je provedeno kriminalističko istraživanje, te je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 199. st.6 i st.9, čl. 238. st. 8, čl.242. st.5, čl.282. st.9 i čl. 32 st.4  Zakona o sigurnosti prometa na cestama posebno s obzirom da se radi o recidivistu u činjenju  prometnih prekršaja. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od pet dana.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button