Politika

Sinjski HDZ – “Tri godine ničega!”

Priopćenje Sinjskog HDZ-a koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Danas 07. lipnja, prošle su pune 3 godine dana od početka gradonačelničkog mandata Mira Bulja. Mandat je otpočeo predstavom o transparentnosti s Vukom Vukovićem i naslijeđenih 30 milijuna kuna zatečenim u Gradskom proračunu, a  velika očekivanja i najava ispunjenja izbornih obećanja – pretvorila su se u fijasko, nesnalaženje i nesposobnost, nezakonitosti i pogodovanja, te političku trgovinu s koalicijskim partnerom SDP-om.

Danas tri godine kasnije, nakon potrošenih više od 300 milijuna kuna novca gradskih proračunskih obveznika sa žaljenjem moramo konstatirati kako je Sinj grubo devastiran na svim razinama.

Sinj je danas  talac Mira Bulja i njegovih nacionalnih ambicija, predmet podsmjeha i poruga, sredstvo za političke obračune s državnim vrhom, koji se tobože u ime građana, grubo i necivilizirano vrijeđaju na osobnoj razini.

I dalje imamo aktualno naslikavanje i hvaljenje s projektima kojima je investitor Republika Hrvatska ili Županija (Aglomeracija, Veteranski centar, kružni tok kod Tendija, Centar za socijalnu skrb, izgradnja nogostupa u Karakašici, nogostup i biciklistička staza Hipodrom-Piket…), a koje na sreću nije mogao zaustaviti ni upropastiti jer su ugovoreni i započeti prije njega. U onom dijelu projekta Aglomeracije koji se tiče gradske vlasti, dakle praćenje i kontrola izvođenja radova od strane izvođača, grubo je zakazao, posebno u Glavicama i Sinju čiji građani trpe posljedice već duže od dvije godine.

Buljeva predizborna obećanja ostalo su mrtvo slovo na papiru. Nema novih radnih mjesta i investitora, nema kapitalnih investicija i boljeg života u Sinju. Nema povratka mladih iz inozemstva, nema POS stanova, nema novih grobnih mjesta. Nema pothodnika ispod rotora kod Doma mladih, nema brze ceste Kukuzovac-Križice, nema zaobilaznice Sinja, nema parkinga i proširenja ceste kod Doma zdravlja, nema biciklističkih staza, nema nijednog izgrađenog metra novih cesta i prometnica, a promet i prometni kaos –  život u Sinju čine nepodnošljivim.

Nema izmjena Baze nerazvrstanih cesta, nema katastarske izmjere. Nema novih vrtića, 279 djece nije se upisalo u vrtić ni ove godine, nema mjere majka odgajateljica, a djeca i studenti se njegovom krivnjom i dalje voze u prastarim autobusima. Brdo smeća na Mojanci i dalje raste. Poskupio je građanima vodu i odvoz smeća, a unatoč tome  gradske tvrtke spajaju kraj s krajem, dok radnici teške i odgovorne poslove rade na minimalcu.

Onaj kamen „obećanko“ koji je svojedobno nosao dok je bio u oporbi, komotno može postaviti na svakom kutku našega grada  i svih njegovih 14 mjesnih odbora, jer nijedno predizborno obećanje nije izvršio.

Srce grada Sinjsku Ređiju, nezakonitim rabotama prepustio je privatnom kapitalu. Kroz nezakonite javne nabave pogoduje se vijećnicima i članovima MOST-a, a istodobno u Gradsku upravu i gradske tvrtke bjesomučno uhljebljuju Mostovi kadrovi i rodbina gradonačelnika.

Miro Bulj tri godine zatvara oči nad problemima našega Grada koji zahvaljujući njemu sve dublje tone, a šugaman oko glave, pojenje krava, pranje ulica, seoske straže, cirkus i drugi performansi u njegovoj režiji nisu i neće riješiti nijedan problem koji muči građane našeg grada.

Tri izgubljene godine mandata tako stanu u jednu riječ. Nula, prazan skup, tri godine ničega.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Igor Vidalina, predsjednik

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button