Politika

Priopćenje MO Grada Sinja – U tri godine Mirove vlasti ni seoske straže se nisu uspjele organizirati

Priopćenje Mjesnog odbora Grada Sinja  prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovane građanke i građani Sinja!

Navršava se prvo godina rada MO Sinj. Kao što je poznato, mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Izgleda da je svugdje tako osim u našem gradu.

Mjesni odbor Sinj je trenutnoj gradskoj upravi već više puta uputio pitanja građana u vezi problema se kojima se susreću. Međutim, do današnjeg dana nije odgovoreno na niti jedan upit MO Sinj upućen trenutnoj gradskoj upravi. Štoviše, i dalje još uvijek nitko iz trenutne gradske uprave nije dostavio Mjesnom odboru Sinj SVA imena i kontakt brojeve izabranih vijećnika kako bi se službeno mogli sastati i održavati sjednice.

To je razumljivo obzirom na druge probleme sa kojima se gradonačelnik susreće a o kojima čitamo po internet portalima: prozivanje za netransparentno i nestručno rukovođenje grada od strane trenutne gradske vlasti, neuredan i zapušten izgled istog, svakodnevne gužve na prometnicama bez planiranja preusmjeravanja prometa, prijevoz djece školskim autobusima je postao po život opasna avantura, kroz 3 godine niti jedan vlastiti osmišljen niti realizirani veći projekt gradske vlasti za dobrobit svih građana, stotine djece bez upisa u vrtiće. Bilo bi normalno da gradonačelnik i predsjednik gradskog vijeća obavijeste javnost ali i mjesne odbore o planiranom razvoju Grada, što do sada nije bio slučaj, te ih ovim putem pozivamo da svim građanima javno pojasne u kojem smjeru se razvija naš Grad.

Svjedočimo da našeg trenutnog gradonačelnika već dugo vremena nema na političkoj sceni. Ali nakon mjeseci šutnje i bez ukazivanja na društvenim mrežama nedavno se (kratko) ukazao. Vrijeme ukazanja se sasvim slučajno i ničim izazvano poklopilo sa vremenom održavanja parlamentarnih izbora. Na našu veliku „sreću“, opet imamo predstavnika koji će sa mašklinom trčati za autima vladinih dužnosnika „tražeći pravdu“ jer znamo i vidimo da nam je unatrag 3 godine to pomoglo da Sinj zasja punim sjajem.

Na žalost, moramo konstatirati da još uvijek nemamo neku osobu koja će se zaista boriti za Sinj, tko može participirati znanjem, profesionalnim iskustvom i odgovornošću omogućiti ostvarenje razvojnih projekata za grad i našu krajinu uz pomoć Vlade RH, kako inače uspješno rade druge lokalne samouprave. No, zato imamo nekoga tko će sa puno ispraznih riječi uz bučni skromni vokabular i jeftini populizam, sjediti godinama u Saboru, županiji i gradu Sinju i dobivati pravične naknade za svoj „rad“. Koliko nam je to do sada pomoglo, procijenite sami. Da ne bi sve bilo crno i da se našalimo, uvijek se možemo „pohvaliti“ da imamo osobu kojoj je nakon samo nekoliko godina razmišljanja sinula ideja koja u 21. stoljeću jamči buduću sigurnost, prosperitet i napredak grada a zove se SEOSKA STRAŽA.

Predsjednik MO Sinj

Tomislav Barhanović

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button