Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – Kazneno prijavljen zbog krivotvorenja broja šasije na motociklu

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko- dalmatinske zabilježena je neovlaštena proizvodnja i promet drogama, šest prijetnji, računalna prijevara,  tri utaje,  osam oštećenja tuđe stvari,  jedna teška krađa,

U posljednja 24 sata evidentirano je trinaest prometnih nesreća. Sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo:

Kazneno prijavljen zbog krivotvorenja broja šasije na motociklu

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski u utorak, 16. srpnja 2024.godine tijekom obavljanja poslova nadzora i kontrole prometa zaustavili su 27-godišnjeg vozača motocikla. Prilikom obavljanja kontrole na motociklu su uočeni veći tehnički nedostaci, te je vozilo odvedeno na izvanredni tehnički pregled. Na tehničkom pregledu utvrđena je sumnja u krivotvorenje broja šasije. Motocikl je privremeno oduzet, 27 godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su na motociklu postavljene ne pripadajuće registarske oznake i da je broj šasije naveden u prometnoj dozvoli drugačiji od broja na motociklu, te je na taj način ostvario obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprave iz č. 278. st.1. KZ RH radi čega će protiv istog biti podnesena kaznena prijava.

Također, prekršajno je sankcioniran jer su tijekom tehničkog pregleda utvrđeni nedostaci na vozilu koji su  kategorizirani kao veći nedostaci.

 

 Imotski: „diler“ priveden pritvorskom nadzoniku,  pronađena i oduzeta marihuana

Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

U sklopu istraživanja, jučer, 17. srpnja 2024.godine temeljem naredbe suda na imotskom području obavljena je pretraga doma kojeg koristi, pronađeno je i oduzeto 227,7 grama marihuane raspoređene u 35 paketića.

Nakon dovršenog istraživanja uz kaznenu prijavu 47-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku.

Makarska: alkoholizirani vozač odbio se zaustaviti i prošao „kroz“ crveno svjetlo

Jutros, 18. srpnja 2024.godine oko 02.50 sati policijski službenici izdali su zapovijed za zaustavljanje vozaču osobnog vozila koji se oglušio na izdanu zapovijed, povećao brzinu i nastavio vožnju. Dolaskom do raskrižja prolazi istim iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo i nastavlja bježati. Nakon zaustavljanja policijski službenici utvrdili su da je vozio pod utjecajem alkohola od 1. 73 g/kg. Utvrđeno je da je radi od 19-godišnjaku koji je uhićen i zadržan do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti proveden prekršajni postupak. Nakon provedenog postupka uz optužni prijedlog biti će priveden na sud.

Split: alkoholiziranom vozaču oduzeto vozilo

Jutros 18. lipnja 2024.godine pola sata iza ponoći, u Zagrebačkoj ulici u Splitu policijski službenici zaustavili su  47-godišnjeg vozača koji je alkotestiran i očitana mu je koncentracija od 1.75 g/kg. Vozač je uhićen, priveden u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja privremeno mu je oduzeto vozilo. Nakon provedene obrade danas tijekom dana će biti priveden na općinski prekršajni sud u Splitu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button