Vijesti

Županija sufinancira turističku infrastrukturu

U četvrtak je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije održano potpisivanje ugovora o sufinanciranju iz Programa sufinanciranja razvojnih projekata u turizmu na području Splitsko-dalmatinske županije za 2024. godinu.
Cilj programa je jačanje konkurentnosti turizma Splitsko-dalmatinske županije kroz razvoj turističke infrastrukture i jačanje turističke resursne osnove.
Korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave na području Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban je istaknuo kako će Županija ove godine sufinancirati razvojne projekte u turizmu s 372 tisuće eura. „Tome možemo zahvaliti dobroj prihodom noja strani unutar turizma. Najveći dio sredstava ide za pripremu dokumentacije, a neki projekti koje pratimo godinama su sada u završetku. Želimo pomoći lokalnim jedinicama koje imaju ograničena sredstva kako bi što uspješnije realizirali projekte. U funkciji disperzije turizma danas je ovdje dosta potpisnike iz Dalmatinske zagore“, zaključio je župan.

Zamjenik župana Stipe Čogelja ističe kako se iz godine u godinu sredstva za ovu namjenu povećavaju. „Značajno smo maksimizirali sve prihode i ova sredstva su jako bitna jer su začetak svih bitnih projekata. Oni donose dodanu vrijednost za našu županiju i jedinice lokalne samouprave. Svaki projekt iziskuje puno truda i vremena i djelujući zajednički možemo napraviti pravo malo čudo na području turističke infrastrukture“, rekao je Čogelja.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Matea Dorčić podsjeća kako ovaj program postoji već godinama. „Ove godine smo dodijelili sredstva za 15 projekata. Ono što zaradimo vraćamo natrag našim korisnicima. Ove godine smo kroz svoje projekte u turizmu dodijelili i planirali više od milijun eura. Veseli nas što možemo na ovaj način doprinijeti razvoju turizma i turističke infrastrukture“, zaključila je pročelnica.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button