Crna kronika

U Sinju vozaču izmjerena koncentracija od 1,79 g/kg – kazna 1.320,00 €

Sinoć, 25. srpnja 2024.godie oko 20 sati u mjestu Glavice policijski službenici zaustavili su 62-godišnjeg vozača kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,79 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa.

Prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 1.320,00 €, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca i privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata zabilježena je pet prijetnji, tri oštećenja tuđe stvari,  sedam krađa

U posljednja 24 sata evidentirano je šest prometnih nesreća, jedna osoba je zadobila teške, a sedam osoba lakše ozlijede.

Izdvajamo:

Pronađen muškarac koji je u Splitu oštetio vozila

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su istraživanje nad 42-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje danje 24. srpnja 2024.godine  na parkiralištu u Kragića ulici u Splitu oštetio šest osobnih vozila.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24. srpnja 2024.godine u ranim jutarnjim satima kamenom razbio stakla  na vozilima iz koji je pokušao otuđiti predmete.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnji opisanim ponašanjem ostvario obilježja četiri kaznena djela Teška krađa u pokušaju i jedno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Nakon provedenog istraživanja protiv 42-godišnjaa će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Split: pijani vozač odbio alkotestiranje, vrijeđao i psovao policajce

Jutros, 26. srpnja 2025.godine oko  02: 50 sati na području Splita policijski službenici su izdali naredbu za zaustavljanje koju vozaču mopeda koji je istu ignorirao, ali je ubrzo zaustavljen.

Vozača motocikla koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju, nije nosio kacigu, odbio se podvrgnuti testiranju na alkohol i narušavao je javni red i mir na način da je policijskim službenike psovao i nazivao pogrdnim imenima. Nije prestao ni nakon izdanog upozorenja, te su nad njim uporabljena sredstva za vezivanje.

Utvrđeno je da je opisanim ponašanjem 50-godišnji vozač mopeda ostvario obilježja četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Obzirom da se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju odveden je u bolnicu na pregled gdje je zadržan a nakon puštana biti će prekršajno obrađen i odveden na sud.

Solin: vidno alkoholizirani vozač odbio testiranje

Jučer, 25. srpnja 2024.godine oko 19.40 sati u Solinu je zaustavljen 62-godišnji vozač koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju, nerazgovjetno je pričao i teturao kada je izašao iz vozila.

Na traženje policijskih službenika odbio je alkotestiranje. Utvrđeno je da 62-godišnji vozač upravlja vozilom iako mu je na snazi rješenje da se upućuje na izvanredni liječnički pregled na koji se nije odazvao, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Odveden je u Dom zdravlja na pregled obzirom na stanje u kojem se nalazio, te mu je nakon pregleda određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će biti prekršajno sankcioniran.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button