Vijesti

Svečano potpisan ugovor o darivanju nekretnine Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika

U uredu gradonačelnika Grada Sinja, Mira Bulja, svečano je potpisan ugovor o darivanju nekretnine u vlasništvu Grada Sinja Centru za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika. Riječ je o kući smještenoj na Alkarskom trkalištu, površine 60 m². Ugovor su potpisali gradonačelnik Miro Bulj i ravnateljica Centra Ivana Klarić Kukuz.

Kuća, koja se nalazi na adresi Alkarsko trkalište 1, ima bruto površinu od 92 m² i sastoji se od prizemlja i jednog kata. Gradonačelnik Bulj bio je inicijator ideje o darivanju nekretnine Centru u Vrlici.

Grad Sinj je vlasnik nekretnine označene kao kat. čest. 1352 ZGR, K.O. Sinj, koju je, kao ostavinsku imovinu, naslijedio iza smrti Slavke Soldić, s obzirom da pokojna nije imala ostavinski slijed. Tako smo došli u posjed tih 60 kvadrata koje sada dodjeljujemo Centru ‘Fra Ante Sekelez’. Ovime još jednom pokazujemo kao zajednica osjetljivost prema potrebitim skupinama u našem društvu. Želimo ovim i drugim aktivnostima dati svoj maksimum kako bismo pomogli socijalno potrebite osobe i ustanove“, izjavio je gradonačelnik.

Ravnateljica Centra, Ivana Klarić Kukuz, istaknula je važnost ove donacije za proces transformacije i deinstitucionalizacije Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ – Vrlika.

Grad Sinj je važan dionik ovog procesa sa kojim Centar ima razvijenu suradnju. Naša suradnja na zajedničkom cilju je urodila ovim vrijednim darovanjem kuće kao početkom razvoja vaninstitucijske socijalne usluge organiziranog stanovanja na području ne samo Grada Sinja, nego i cijele Cetinske krajine. U Centru danas na smještaju boravi značajan broj osoba sa intelektualnim teškoćama sa područja Grada Sinja te bi većina njih imala priliku na povratak u zajednicu uz podršku stručnog osoblja Centra Vrlika“, kazala je ravnateljica.

Na potpisivanju ugovora bio je i Mile Rosandić, Sinjanin koji je od prije nekoliko godina ponajviše senzibilnošću  našega sinjskog fotografa Petra Malbaše smješten u Centar u Vrlici. Ovim darivanjem nekretnine i provedbom Programa vaninstitucijske socijalne usluge otvara se mogućnost njegovog povratka. Gradonačelnik Bulj je izrazio zahvalnost svima koji su podržali ovu inicijativu.

Dao sam ovu inicijativu za darivanje, Vijeće je jednoglasno prihvatilo i svima zahvaljujem, kao i gradskim i ostalim službama koje su provele sve ostale aktivnosti da ovaj prostor može ići u darivanje. Ponosni smo kao Grad Sinj što možemo na ovaj način pomoći Centru, našim sugrađanima koji su korisnici u Vrlici i sada će imati priliku dio njih biti i ovdje. Posebno me veseli činjenica što je ovdje s nama i naš poznati sugrađanin Mile Rosandić koji je sada u Vrlici i trebao bi se vratiti ovamo u skorije vrijeme, tako da njega i ostale korisnike možemo opet vidjeti u našem gradu.“

Na kraju svečanosti ravnateljica Klarić Kukuz zahvalila je svim sudionicima na ovoj hvale vrijednoj inicijativi.

„Od srca zahvaljujem u ime Centra za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ – Vrlika, Gradonačelniku Grada Sinja, gospodinu Miru Bulju i njegovim suradnicima na inicijativi i darovanju kuće u Sinju na Alkarskom trkalištu. Zahvaljujem i svim vijećnicima Gradskog vijeća grada Sinja koji su podržali ovu hvale vrijednu inicijativu na obostrano zadovoljstvo. Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ – Vrlika će razvijati vaninstitucijske socijalne usluge i približiti ih korisnicima u zajednici na što oni apsolutno imaju pravo, a Grad Sinj će osigurati najosjetljivijim članovima svoje zajednice sigurno i kvalitetno stanovanje uz stručnu podršku. Svakako, neka ovo bude kotačić koji će pokrenuti i širiti socijalnu uslugu

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button