Vijesti

Vjernici iz Župe sv. Luke-Otok i filijalne zajednice Sv. Roka Udovičići hodočastili Čudotvornoj Gospi Sinjskoj

Vjernici iz Župe sv. Luke-Otok i filijalne zajednice Sv. Roka Udovičići Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili su u 9 sati. Uz brojne vjernike na misi su bili redovnici i redovnice iz tog kraja, a slavljem je animirao zbor Župe sv. Luke-Otok pod vodstvom Lucije Džimbeg.

Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Domagoj Runje, a koncelebrirali su: fra Nikica Ajdučić, fra Bože Norac-Kljajo, fra Ivan Norac-Kljajo, fra Krešo Samardžić, fra Dušan Džimbeg, fra Jakov Viro, fra Neven Pavlinušić, fra Filip Milanović Trapo, fra Frano Milanović-Litre, fra Slaven Milanović-Litre, fra Ivica Erceg i bogoslov fra Ante Mioč.

Fra Domagoj je u propovijedi govorio o ranama sv. Franje Asiškog i blagdanu Preobraženja Gospodinova koji se slavi danas. “Smisao našeg života, naše kršćansko poslanje, sastoji se u tome da nastojimo pratiti stope Gospodina našega Isusa Krista, da mu postajemo u svemu slični”, započeo je.

“Najsličnija bila mu je Njegova majka Marija za koju je sv. Franjo rekao da je Ona odjeća njegova. Pa eto ta odjeća koju vidimo kod Preobraženja bila je u potpunosti bijela pa polazeći od te Franjine rečenice usuđujemo se u toj odjeći prepoznati Njegovu bezgrešnu, prečistu Majku koja nam na našem kršćanskom putu pomaže da se iz dana u dan sve više suobličujemo s Kristom”, rekao je fra Domagoj.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button