Kultura

Posjet Predsjednika Republike Hrvatske i predsjednice Kosova izložbi “Vanja Radauš i Stipe Sikirica: dijalog učitelja i učenika”.

Na dan održavanje svečanosti 309. Sinjske alke, 4. kolovoza predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović te predsjednicom Kosova Vjosom Osmani koja je došla u pratnji supruga Prindona Sadriua posjetili su izložbu „Vanja Radauš i Stipe Sikirica – dijalog učitelja i učenika“. Podsjetimo, izložba je otvorena pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske koji je u obrazloženju istaknuo kako je riječ o velikanima hrvatske umjetnosti XX. stoljeća, što izložbu čini „ dvostrukom važnom i od nacionalnog značaja“.

Kroz izložbu je visoke uzvanike provela ravnateljica Galerije Dragana Modrić i kustosica Ana Žanko, koje su na početku izlaganja istaknule kako se svaka zemlja najbolje upoznaje putem njene kulture i umjetnosti, pa tako i Hrvatska koja u tom pogledu ima itekako što pokazati. Posjetu Galeriji su prisustvovali i članovi obitelji Stipe Sikirice- njegova kćer Jelena i brat Nediljko, koji je predsjednicima svečano uručio primjerak nedavno objavljene knjige „Stipe Sikirica: obitelj – život – prijatelji“ te prenio srdačne pozdrave brata Stipe svima nazočnima.

Ovo je već treća godina zaredom da predsjednik zajedno sa svojim gostima – predsjednicima i predsjednicama drugih država posjećuje Galeriju. Tako je prošle godine izložbu „Stipe Sikirica – blizina čovjeka i zavičaja“ posjetio u društvu mađarske predsjednice Katlin Novák, a godinu ranije s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom izložbu „Ivan Meštrović i Stipe Sikirica – portreti suvremenica i suvremenika“.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button