Vijesti

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili su vjernici iz Radošića

Trećega dana devetnice Čudotvornoj Gospi Sinjskoj (8. 8. 2024.) hodočastili su vjernici iz Radošića. U ranim jutranjim satima vjernici su krenuli iz Gronjeg i Donjeg Radošića prema Svetištu u molitvi i pjesmi. Hodočasnike su pratili župni vikar fra Šimun Suton i bogoslov fra Ante Mioč. Misno slavlje predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš u suslavlju župnika fra Antonia Mravka i svećenika rodom iz Radošića don Augustina Radovića. U propovijedi fra Jozo je naglasio važnost čovjekove nutrine. “U nama se nalazi Bog. Otkrijmo ga u svome srcu i duši po Gospinom zagovoru. Iz ove devetnice trebamo izići kao promijenjeni ljudi. Promjena se treba dogoditi u nama. Treba biti vidljiva u našim odnosima s ljudima i bližnjima.”
Na orguljama slavlje je uveličao Branimir Župić, a pjevanje je predvodio Zbor djevojaka iz Radošića.
Na završetku misnog slavlja, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman zahvalio je Radošanima što su i ove godine u velikom broju stigli svojoj Gospi.
Župnik fra Antonio Mravak najavio je hodočašće na Visoku na blagdan Uzvišenja svetoga Križa u subotu 14. rujna. Također je vjernike upoznao s planovima radova na crkvi u Radošiću. Hodočašće je završilo Molitvom posvete Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button